18°C / 64°F

Partly cloudy

Zoeken

Achtersikkel

Achtersikkel

Het is nauwelijks te geloven, maar op minder dan vijftig meter afstand van het drukke Sint-Baafsplein vindt u een oase van rust: de Achtersikkel.

Met een beetje geluk wordt uw passage langs dit mooie pleintje met de twee torens en de waterput opgeluisterd door een vioolsolo of een pianoconcert van de leerlingen van het Gentse muziekconservatorium.

De Achtersikkel dankt zijn naam aan de rijke patriciërsfamilie vander Sickelen, die politiek en maatschappelijk aanzien genoot en lange tijd eigenaar was van de gebouwen rond het fraaie binnenpleintje. De bakstenen hoektoren behoort tot het oudste gedeelte. De hoge ronde toren is opgetrokken uit kalkzandsteen en afgewerkt met een achthoekige stenen belvédère in renaissancestijl. De private waterput is een bewijs van toenmalige rijkdom, weinigen konden zich dergelijke luxe permitteren.

Contact

Achtersikkel

Biezekapelstraat
9000 Gent
Stadsplan: D3

Publicatie

Toeristische Stadsgids Gent

Toeristische Stadsgids Gent

We nodigen je uit om door deze gids te grasduinen en onze stad wat beter te leren kennen.

  • Muziek

Halte openbaar vervoer

Duivelsteen

Korenmarkt

Achtersikkel

In de buurt

Gelijkaardig

Muinkpark Gent
Het kleine, in Engelse landschapsstijl aangelegde Muinkparkje is het laatste restant van de 19de-eeuwse Gentse dierentuin.
Appelbrugparkje Gent
Nestel je op het bankje langs de Leie en geniet van het prachtige zicht op het Groot Vleeshuis en de gerenoveerde Vismijn.
Prinsenhof Gent
Lodewijk van Male ruilde in de 14e eeuw het oncomfortabel geworden Gravensteen voor een herenhuis in deze buurt.