Gent ademt koers. Het is de thuisbasis van de Zesdaagse en elk jaar wordt het wielerseizoen er op gang getrokken met de Omloop het Nieuwsblad. Er is de wielerpiste Eddy Merckx en tal van iconen uit de wielerwereld zoals Walter Godefroot, Bradley Wiggins, Iljo Keisse, Jolien D'Hoore en Tiesj Benoot hebben een sterke band met de stad. De organisatie van het Belgisch Kampioenschap 2019 is de kers op de taart.

Gent is dit jaar de trotse gastheer van het BK wielrennen 2019.
Het startschot wordt gegeven onder de stadshal. Een tocht van 223 km neemt de renners eerst mee naar een paar stevige kasseistroken in de Vlaamse Ardennen. Dan volgen 7 rondjes in Drongen, als eerbetoon aan Walter Godefroot, die tweemaal Belgisch kampioen werd. De finish ligt op de rechte lijn aan de Watersportbaan.

Bij aankomst is er een uitgebreide fanzone voor alle supporters. Golazo en Flanders Classics slaan samen met de organisatoren de handen in elkaar om er een spetterend wielerfeest van te maken.

Alle info over het BK Wielrennen vind je op www.bkgent2019.be en kun je op sociale media te volgen via #BKgent.

BK Yellow Ride

Vooraf kunnen recreanten en gezinnen het verkeersvrije parcours tussen Gent en Drongen verkennen tijdens de BK Yellow Ride. Daarna vallen de deelnemers het Guinness World Record ‘meeste gele truien op een fiets op 1 locatie’ aan.

Programma

  • ​​​​​​​Elite dames: 9.45 uur: voorstelling, 10.15 uur: start, 14 uur: aankomst
  • Elite heren: 11 uur: voorstelling, 12 uur: start, 14.45 uur: 1ste doortocht aankomstlijn, 17.15 uur: aankomst
Video Url