Hou je van bloemen en planten en gezellige drukte? Dan is de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter zeker iets voor jou. Op zondag kun je de bloemenmarkt in volle glorie aanschouwen. Het aanbod is beperkter op zaterdag. Van mei tot september palmen fanfares en harmonieën de kiosk in en trakteren je gratis op muziek.

De Blauwe Kiosk

Aan De Blauwe Kiosk verzamelen zich zo rond een uur of elf de echte genieters. Dit tot aperobar omgetoverd monument voorziet de fijnproevers op de markt van een glaasje cava, verse oesters en andere amuse-geules. De oorspronkelijk zeshoekige krantenkiosk kreeg haar stekje op de Kouter al in 1885. Ooit stonden 38 kiosken verspreid over de Gentse binnenstad. Deze kiosk bleef als enige bestaan en kreeg in 1990 een nieuw leven als openluchtbar.

Over dit plein…

De Kouter was ooit het meest prestigieuze plein van de stad. Het wordt omzoomd door oude stadspaleizen, de Handelsbeurs, de Opera en tal van winkels en eetgelegenheden. De kiosk is het werk van stadsarchitect Adolphe Pauli en draagt de namen van 4 beroemde componisten: Mozart, Gretry, Rossini en Auber.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.