Bruingebrande topatleten, hightech-fietsen, bonte wielertruitjes én uitgelaten wielerliefhebbers: dat is koers. Maar koers is ook opwinding, wanhoop, angst, eenzaamheid, pijn, afzien, de roes vande overwinning, de woede na verlies…

De tentoonstelling 'Heeren, vertrekt! In de kop van de Koers' vermaakt en grijpt naar de keel. In een verrassende setting proef je van de overwinningsroes van laatste Flandrien Roger Decock in Parijs-Nice 1951, doorsta je de angsten van de legendarische wielerdokter Yvan Vanmol na de valpartij van Johan Museeuw in het Bos van Wallers en staat net als bij Corinne Poulidor je hart eventjes stil bij de inzinking van Mathieu van der Poel op het jongste WK.

In de kop van de Koers

Via een audioguide word je deelgenoot van het leven, de muizenissen en de vreugdes van bekende en minder bekende mensen uit de wielerwereld. We denken hierbij aan oud-wielrenner en winnaar van de Ronde van Vlaanderen Roger Decock, de legendarische Mapei/QuickStep/Deceuninck-dokter Yvan Vanmol, dame van stand Corinne Poulidor (dochter van Raymond, vrouw van Adrie en mama van fenomeen Mathieu van der Poel) en het wielerkoppel Louis Vervaeke & Astrid Collinge, die als geen andere de keerzijde van het wielrennen leerden kennen. Aan de hand van hun verhalen word je door de tentoonstelling geleid. 

Een nieuwe inlevingstentoonstelling van Historische Huizen Gent in samenwerking met Jelle Vermeersch, journalist-fotograaf en medeoprichter van het wielermagazine Bahamontes, KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare) en Flanders Classics.

Meer info: www.historischehuizengent.be

Onli­ne tic­kets Sint-Pie­ter­sab­dij

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het aantal bezoekers in de Sint-Pietersabdij beperkt en moet je op voorhand een ticket boeken.

Boek hier je tickets
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.