S.M.A.K., Vooruit, KOPERGIETERY, CAMPO, Opera Ballet Vlaanderen en NTGent bundelen de krachten voor een nieuw groot artistiek stadsproject: ‘KamerKind’.

Tijdens een beeldend, theatraal en muzikaal wandelparcours passeer je langs meer dan 50 kinderkamers - van wooncaravans tot historische herenhuizen - verspreid over alle wijken van de stad. Je krijgt zowel authentieke verhalen van de jonge bewoners als nieuwe hedendaagse verhalen van tientallen artiesten te horen. Daarnaast ontdek je nieuw werk van beeldende kunstenaars, muzikanten, theatermakers, choreografen en videasten. Zij laten zich inspireren door de kindertekeningen uit elke kamer, die steeds gerelateerd zijn met het werk van kunstschilder Jan Van Eyck.

Verwacht je aan een divers programma: een vrouwenkoor dat optreedt in een kinderbed, een kinderkamer die virtueel omgebouwd wordt met beeldend werk van Van Eyck, jonge kinderen die zelfgeschreven monologen brengen, muzikale experimenten die het begrip kamerorkest herdefiniëren... ‘KamerKind’ etaleert een verscheidenheid aan verrassende, artistieke ontdekkingen, geïnspireerd op verhalen van nu. Drie generaties bezoekers én participanten worden zo op een unieke manier met elkaar verbonden.