Ben je een kunstliefhebber? Dan is een maand vol kunst iets voor jou. Tijdens je verblijf in Gent kan je op 3 verschillende locaties de werken van 5 lokale kunstenaars bewonderen. Laat je meeslepen door de dieren in de Bourgoyen, geniet van popart in het Groot Vleeshuis of maak kennis met de schilderijen en sculpturen van C’Rien in het Geuzenhuis.

Kunst in het Groot Vleeshuis

In het Groot Vleeshuis kan je kunst bewonderen van gerenommeerde kunstenaars. Het werk van Rudy Van Nieuwenhove is gekend tot in New York. De kunstenaar schildert vooral in de stijl van popart. Naast het werk van Rudy, kan je ook de objecten van Marc Roos bewonderen. Hij maakt decoratieve kunstobjecten die tot in de puntjes afgewerkt zijn. Laat je verbeelding werken!

Emotie in het Geuzenhuis

In het Geuzenhuis kan je genieten van de werken van C’Rien. De kunstenares maakt schilderijen en sculpturen. De natuur is haar bron van inspiratie. C’Rien maakt gebruik van olieverf en ongewone materialen. Ontdek de emotie en de gelijkenis en laat je nieuwsgierigheid opwakkeren! Deze locatie is enkel op zondag te bezichtigen tussen 14 uur en 18 uur.

Dierenschilderijen in de Bourgoyen

In De Bourgoyen vind je het werk van kunstenares Pascal Martens. Nadat ze op een dag haar hond schildert, ontdekt ze haar kunstzinnige kant. Ze schildert dieren met acrylverf of olieverf op hout of op doek, maar boetseert ook dieren uit klei. Als je goed kijkt, merk je bij sommige dieren menselijke trekjes op!