Een interactieve stadswandeling die focust op het Lam Gods en de onbreekbare band tussen het schilderij en de stad waarin het ontstaan is.

Deze leuke en leerrijke stadswandeling met een korte quiz, gaat over het Lam Gods en de vele mensen eromheen. Zij die het bestellen en zij die het schilderen, zij die het imiteren en zij die het namaken, zij die het stelen en zij die het zoeken en natuurlijk ook zij die het vandaag opnieuw in zijn volle glorie doen schitteren. Allemaal passeren ze de revue en het Lam Gods komt als het ware voor onze ogen tot stand. Uiteraard gaat deze wandeling ook over de stad waarin het Lam Gods is ontstaan, het Gent van de 15de eeuw met majestueuze stenen, hardwerkende ambachtslui, machtige patriciërs en geniale schilders.

De onbreekbare band tussen het Lam Gods en Gent is ijzersterk zodat het schilderij na allerlei omzwervingen steeds terugkeert naar zijn geboortestad. Het Lam is duidelijk niet alleen Gods maar ook oh zo Gents. Denk je Gent al goed te kennen, toch leer je tijdens deze wandeling allerhande leuke en nieuwe details die je zullen verrassen! Kortom, ga mee op deze boeiende tijdsreis met Guide for Ghent Anna en ontdek hoe menselijk, oud en tegelijkertijd hedendaags het verhaal van het kostbaarste schilderij van Gent is!
 

Talen: NL / EN / RU
Startplaats: Sint-Michielsbrug, einde: Kouter

Voor boekingen neem contact op met Guide for Ghent Anna