1°C / 34°F

Cloudy

Zoeken

Culinaire storm in De Zuidkant

Culinaire storm in De Zuidkant

21 mei 2014De Zuidkant1

Al sinds februari is het pop-uprestaurantconcept Foodstorms neergestreken in Gentbrugge. We geven het toe, niet echt in het stadscentrum, maar voor culinaire veggieliefhebbers het omrijden meer dan waard, zo ondervonden wij aan den lijve.

Groene tuin

Van februari tot en met juni 2014 neemt topkok Kevin Storms (bekend van restaurant Avalon) in de Zuidkant één weekend per maand de keuken over. De Zuidkant is een charmant veggie take-away en huiskamerrestaurant in Gentbrugge, dat vanaf het eerste moment verrast. Het pand ligt immers wat verborgen vlakbij de spoorwegbrug in de Frederik Burvenichstrraat, waar achter een mooi ouderwets metalen hek een indrukwekkend herenhuis blijkt te liggen.

We hebben ingeschreven voor de tweede shift van de avond, die start om 21u. De eerste shift (18u) is echter wat uitgelopen, en we moeten een halfuurtje wachten. Geen probleem, integendeel: de bediening serveert het aperitief in de grote groene tuin met vijver en loslopende konijntjes.

Kleine bordjes

Als we aan tafel mogen, volgt een vast menu van maar liefst zes gangen, de ene al fijner dan de andere. Foodstorms hanteert een ‘small plates’ concept, waarbij telkens twee kleine bordjes worden geserveerd. Sommige zijn voor één persoon, andere zijn om te delen. Een aangename formule, die er voor zorgt dat je echt samen proeft en bovendien niet met een overvolle maag van tafel gaat.

Over de gerechten willen we niet veel details verraden, maar laten we zeggen dat je ongewone combinaties voorgeschoteld krijgt, waar flink over nagedacht is en die wonderwel bij elkaar passen. Om je een idee te geven: geen gewone groentesoep, maar wel brandnetelsoep met bloemblaadjes en een verrassende maïsbereiding. Geen gerecht afgewerkt met appel, maar wel met ijs van zure appel.

Extra weekend

Wil je ook je smaakpapillen verwennen? Dan moet je als de wervelwind boeken op http://www.foodstorms.be Voor 14 en 15 juni is een wachtlijst aangelegd, maar op 21en 22 juni stormt Foodstorms een extra weekend door De Zuidkant!

De Zuidkant1
De Zuidkant4
De Zuidkant2