-1°C / 30°F

Onbewolkt

Zoeken

Groen forum: primeur 'van eigen bodem' in Gent

Groen forum: primeur 'van eigen bodem' in Gent

26 jun 2015Gent en garde

Een beetje stadsboer of moestuinlover doet het vandaag niet alleen meer met een schop, een riek en een paar slijkbestendige bottines. Wie het land bewerkt, is misschien zelfs nog beter af met een computer. Yep, een computer. Gent heeft namelijk weer een primeur: een online forum waar je gelijkgezinde moestuinliefhebbers ontmoet, waar je zowat alles kunt vragen over tuinieren in de stad (in Gent of een andere stad), waar je op die vragen zo mogelijk nog meer antwoorden krijgt, en waar je alle events kunt checken rond voeding en tuinieren in Gent.

Met 'Gent en garde' werkt de stad volop aan een voedselstrategie voor de toekomst. Moeten we die wortelen nu echt allemaal uit het buitenland halen? Als we ze nu eens zelf zouden kweken? Zelfs in de stad is er grond voor te vinden: een braakliggend perceel, een stukje berm, een lap gras, misschien zelfs ergens in een leegstaand gebouw of boven op een dak. Wie een locatie vindt, kan dat posten op het Gent en garde-forum en er bondgenoten vinden om bijvoorbeeld een buurtmoestuintje uit de grond te stampen. Social gardening 2.0, als je het ons vraagt!


Ook geïnteresseerden uit andere steden uit binnen- en buitenland zijn welkom op het forum, om tips en 'good practices' uit te wisselen.

Neem een kijkje op het forum

Gent en garde