-2°C / 28°F

Onbewolkt

Zoeken

Italiaanse topkok Antonio Carluccio weg van Gent

Italiaanse topkok Antonio Carluccio weg van Gent

8 okt 2014Carluccio in stadhuis met burgemeester Termont (c) FVV

Topkok Antonio Carluccio kwam gisteren in Gent de zesde editie van het culinaire evenement ‘Lekker Genieten’ voorstellen, waar hij zal koken en workshops geven. Hij was meteen onder de indruk van Gent.

Rust in Gent

Antonio Carluccio (77), al 55 jaar bezig met de Italiaanse keuken, was gisteren voor het eerst in zijn leven in Gent. Het was een blitzbezoek, maar de stad liet meteen een diepe indruk na. Antonio Carluccio - grappig, innemend en op-en-top Italiaans, hoewel hij al 40 jaar in Londen woont - is de eerste tv-kok, de God van de Italiaans keuken, een beroemdheid bij een hele generatie culinaire fijnproevers. En diezelfde Carluccio werd gisteren verliefd op Gent. "Ik ben vanmorgen aangekomen, en ik was meteen onder de indruk", zegt hij. "Ik logeer in het Marriott, met zicht op de prachtige Gras- en Korenlei. En wat me ook meteen opviel was de rust in de straten. In Londen is het altijd druk. Hier blijkbaar niet. Fantastisch."

Lekker Genieten

Carluccio is het gezicht van de zesde editie van het culinaire evenement 'Lekker Genieten' op 13 en 14 december 2014. Dit vindt voor het eerst plaats op 3 locaties: de Oude Vismijn, het Groot Vleeshuis en het Marriott Hotel, waar Carluccio zal demonstreren. De 'godfather van de Italiaanse keuken' zal er workshops geven en vertellen over zijn visie op de keuken en op authentieke gerechten. 's Middags zal Coeur d' Artichaut een all-in Italian Buffet serveren, gecreëerd door Carluccio en de chef van het restaurant.

Lekker Genieten op 13 en 14 december 2014 op drie locaties in Gent. www.lekkergenieten.com

Carluccio in stadhuis met burgemeester Termont (c) FVV
Carluccio in Gent (c) Rudy Tollenaere