-2°C / 28°F

Onbewolkt

Zoeken

OdeGand By Night: wat mag je niet missen?

OdeGand By Night: wat mag je niet missen?

26 sep 2014OdeGand by Night

Het zijn bijzonder intense maanden, weken, dagen geweest, maar ik kan me geen mooier einde van dit spannende avontuur wensen dan OdeGand By Night. Een opmerkelijke avond boordevol Classical Night Fever met deejays, dirigenten en muzikanten die al eens buiten de lijntjes durven te kleuren.

6 locaties, 6 artiesten, 1 ticket. Eindeloze mogelijkheden en ontelbare verrassingen. Maar… vind jij het ook moeilijk kiezen uit het lijstje verbluffend moois? Geen nood, ik stelde voor jou alvast een shortlist op met wat je absoluut niet mag missen van OdeGand By Night. Kijk en luister voor een voorsmaakje!

*Nacht und traüme

20u-20u30 | 21u-21u30 | 22u-22u30

In het bijzonder kijk ik uit naar basso Charles Dekeyser die op eigenwijze manier Duitse liederen zal interpreteren, jawohl. Met Adriaan Jacobs aan de piano als zijn fantastische sidekick. Associatieve, breekbare, poëtische beeldtaal van Emilie Lauwers en Andrea Copetti vult de muziek naadloos aan. Het geheel: een wonderbaarlijke mix van klassiek en een beeldende installatie die onophoudelijk doet verwonderen. Zak onderuit in de fluwelen zeteltjes van Film-Plateau Paddenhoek, associeer erop los en ontdek je innerlijke Freud. 

*Khalifé Schumacher Tristano

21u-22u30

Met het trio Khalifé, Schumacher en Tristano kun je met alle gemak een versnelling hoger schakelen. De twee grootste jazz cats van Luxemburg Pascal Schumacher (vibes, marimba, glockenspiel) en Francesco Tristano (piano en elektronica) experimenteren volop en verweven duchtig geluidsgolven, loops en lagen. De sensationele Libanese percussionist Bachar Khalifé vult hen moeiteloos aan. Kom mee op deze intrigerende auditieve en visuele trip in de Handelsbeurs!

*Derrick May

23u00-00u15

Als top of the bill, de slotact van OdeGand By Night: de Miles Davis van de Detroit techno, Derrick May! Hier moet je sowieso heen. Mays ‘Strings of Life’ blijft nog steeds overeind als een van de belangrijkste clubplaten. Maar ook in een andere setting doen zijn composities het wonderwel, dit bewees hij al eens met het Filharmonische orkest van Macedonië. Zaterdag laat May de underground dance scene dan ook even voor wat ze is en geeft hij samen met Symfonieorkest Vlaanderen elektro een klassieke draai. In de Sint-Annakerk zullen we beslist allen kunnen getuigen: “God is a deejay”.

Overschrijd de grenzen en ontdek nieuwe genres en gedurfde combinaties. Laat het nog één keer stevig knallen en knip daarna samen met ons het licht uit! Meer info: op www.odegandbynight.be

Lees hier meer over de onbekende Gentse Sint-Anna, één van de verborgen parels van de stad (Engels).

OdeGand by Night