1°C / 34°F

Cloudy

Zoeken

Lichtfestival Gent 2018

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Lichtfestival Gent 2018

Een lichtparcours doorheen de stad

Tijdens het  Lichtfestival licht de stad op met het werk van internationale lichtkunstenaars. De Gentse nachten vormen het decor voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en evenementen met licht. Je leert er de historische plekken en monumenten op een andere manier kennen. Het Lichtfestival zet het Gentse lichtplan, dat internationaal bekroond werd, letterlijk in de schijnwerpers en laat je kennis maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang.

De vierde editie pakt uit met een extra dag en ook de route wordt aangepast. Zo zal naast het historisch centrum en het kunstenkwartier ook een stuk industriële geschiedenis van Gent belicht worden. Daarnaast wil Lichtfestival Gent ook een podium bieden aan aankomend talent.

Lees meer over het Gentse Lichtplan.

Lichtfestival 2018 - parcours

Lichtfestival met de autocar

Parking aan station Gent Dampoort – parkeren en/of op/afstappen.
Je hoeft enkel de Dampoortstraat door te stappen en je komt aan het parcours en infopunt Sint-Jorisbrug.

Je kunt je klanten ook laten op- en aftstappen (gratis, maximum 30 minuten) op de K&R Godshuizenlaan of K&R Bijlokekaai. Daar is plaats voor een 8-tal autocars. Parkeer de autocar vervolgens op de gratis Parking Yachtdreef (plaats voor 14 autocars). Check het autocarplan voor de route naar Parking Yachtdreef.

Specifiek voor pers

Lichtfestival Gent van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018
Eén dag langer, een nieuwe route en plek voor jong talent

De vierde editie van Lichtfestival Gent wordt uitgebreid met een extra dag en zal plaatsvinden van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018. Ook de route wordt aangepast en zal naast het historisch centrum en het kunstenkwartier ook een stuk industriële geschiedenis van Gent belichten. Daarnaast wil Lichtfestival Gent ook een podium bieden aan aankomend talent. Hiervoor werd in samenwerking met Nerdlab en de Cultuurdienst – CIRCA een wedstrijd videomapping georganiseerd tijdens Bring Your Own Beamer (BYOB) op vrijdag 28 oktober 2016 in KERK, Gentbrugge.

Aangepaste data en een nieuw aanvangsuur
Lichtfestival Gent bracht in 2015 640.000 mensen naar de stad. De editie van 2015 werd grondig geëvalueerd en de betrokken stadsdiensten gingen op zoek naar manieren om het evenement bij te sturen en te verbeteren.
Het Lichtfestival Gent begint voortaan om 19.00 uur in plaats van om 18.00 uur. Op die manier kunnen bewoners na de werkdag hun huis bereiken, kunnen mensen die in het centrum werken de stad nog vlot verlaten en wordt het festival ook beter bereikbaar voor bezoekers. Dit zorgt ervoor dat de leefbaarheid van onze stad gewaarborgd blijft. Op zondag 4 februari start het festival om 18.00 uur, op die manier wil de Stad Gent ook de gezinnen met (kleine) kinderen de gelegenheid geven om het Lichtfestival te bezoeken.
Er komt ook een extra dag bij. Het festival zal in 2018 starten op woensdag in plaats van op donderdag. Met deze maatregel hoopt de Stad Gent het publiek wat meer te kunnen spreiden en Gentenaren een extra kans te geven het festival op de minder drukke woensdag- en donderdagavond te bezoeken. Bezoekers van buiten de stad zijn meer geneigd om in het weekend te komen, wat voor grote drukte kan zorgen.

Nieuwe route
In 2011 en 2012 liep het parcours van Lichtfestival Gent vooral door het historisch centrum, in 2015 kwam daar het kunstenkwartier bij. In 2018 zullen we naast het kunstenkwartier met vele universiteitsgebouwen en het historisch centrum met boeiende cultuur-historische architectuur, ook een stadsdeel in de route opnemen dat het industriële verleden van Gent belicht. Het parcours (zie documenten) zal dus van het Sint-Pietersplein tot aan het MIAT en het Zondernaampark lopen. Het parcours wordt tijdens de dagen van het festival volledig verkeersvrij gemaakt, maar uiteraard komen er gepaste maatregelen voor alle bewoners op en langs het parcours.

Nieuw beeld
Na drie edities met de witte schakelaar als blikvanger, pakt het Lichtfestival Gent voor de vierde editie uit met een gloednieuw campagnebeeld. Een fonkelende skyline met enkele Gentse iconische gebouwen langs het parcours: de Krook, de Boekentoren, de Sint-Niklaaskerk, de Stadshal, het belfort en de Sint-Baafskathedraal. Het ontwerp werd volledig intern ontwikkeld door de Dienst Communicatie van de Stad Gent. 

Openingsuren

  • d 20/02 gesloten
  • w 21/02 gesloten
  • d 22/02 gesloten
  • v 23/02 gesloten
  • z 24/02 gesloten
  • z 25/02 gesloten
  • m 26/02 gesloten
Toon volledige kalender
Info hours: 

31/01/2018 > 04/02/2018

Locatie

Information

Dienst Evenementen en Feesten

Wiedauwkaai 49
9000 Gent
Tel.: +32-92694600
Fax: +32-92694659
URL - link: Gentse Feesten

Blogs

Embedded thumbnail for Lichtfestival Gent "Gent op een andere manier ontdekken? Het Lichtfestival verkent Gent met een extra lang parcours en verborgen pareltjes..."

In de buurt

Eskimofabriek Gent

Unieke setting voor evenementen of feesten

Venue, Verhuur, Zakelijk, Congres
Bevelandstraat Gent

Klein speelpleintje nabij DOK Noord

Park, Groen, Wandelen, Kindvriendelijk, Speelplein, Spel
deDirekteurswoning Gent

Nederlandse en Italiaanse designmeubelen

Shoppen, Design, Interieur, Luxueus

Gelijkaardig

Tegenlicht
De etalages van 16 Gentse handelszaken en 3 tijdelijk leegstaande panden vormen een nieuwe wandelroute.
OdeGand © Basel Zobieda
OdeGand is een muziekfeest op en langs de Gentse binnenwateren.
Halfvastenfoor Gent
Jong en oud ontmoeten elkaar en genieten samen van de kleurrijke wervelwind van attracties

Foto's