De campagne 'Gent Holidayland' wil Gent als toeristische bestemming op de radar houden, ook in tijden van corona. Met reeds 466.133 views mag de campagne alvast een succes genoemd worden. Aan de gekoppelde prijsvraag deden niet minder dan 21.781 kandidaten mee. De 10 winnaars kregen vandaag hun prijs uit de handen van Nic Balthazar.

Groot internationaal bereik

Er werden reeds zes van de acht afleveringen van Gent Holidayland gepubliceerd via Youtube en Facebook. De filmpjes werden met aangepaste ondertitels verspreid in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. In totaal werden die 466.133 keer bekeken, waarvan 35% vanuit België. Omwille van corona waren de toeristen uit eigen land en uit de buurlanden de doelgroep van de campagne.

Gent Holidayland had zeker impact: 41% van de verblijfstoeristen deze zomer kwam uit eigen land. Een goede helft uit de buurlanden. We zijn er dus in geslaagd om Gent op de kaart te zetten.
Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme

Prijsvraag

Aan elk filmpje was ook een prijsvraag gekoppeld. 21.781 mensen waagden hun kans en namen deel. De tien winnaars konden vandaag hun prijs afhalen in het toeristisch infokantoor van Stad Gent. Zij winnen twee overnachtingen voor twee personen in een Gents hotel, twee citycards en een pakket met stadsgids, stadsplan, Van Eyck-magazine en een waardebon van 50 euro geldig bij de lokale handelaars.

Dromen van Gent

In de filmpjes worden de troeven van Gent, de deelgemeenten en de Gentse rand uitgespeeld. Op die manier sluiten de filmpjes aan bij de strategie om het toerisme in Gent meer te spreiden. Dat is corona-proof, maar zorgt er ook voor dat het toerisme in de binnenstad, eens dat terug op gang is gekomen, op een gezond niveau blijft.

Samenwerking

Gent Holidayland is een samenwerking van Stad Gent, vzw Gent Hotels, PUUR Gent en  Toerisme Oost-Vlaanderen.

Contact

Joris Wauters, kabinet Van Braeckevelt, gsm 0498 28 70 23, email joris.wauters@stad.gent

Bevoegd

Bram Van Braeckevelt

Schepen van Personeel, Werk en Sociale Economie, Openbare Netheid en Toerisme, stadhuis,
Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. 09 266 51 40, e-mail schepen.vanbraeckevelt@stad.gent

Betrokken

Sofie Bracke

Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven, stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent, gsm 0473 83 75 82, e-mail schepen.bracke@stad.gent