Gent is vlot bereikbaar met de auto. De rebelse kunststad ligt op slechts drie kwartier rijden van Brugge en Brussel (beide 53 km) en op een klein uurtje van Antwerpen (60 km).
Twee Europese autosnelwegen (E17 en E40) kruisen elkaar in Gent. Vanaf de E17 neem je de afrit 'Gent Centrum'. Vanaf de E40 volg je aan het klaverblad in Zwijnaarde eerst een stukje richting Antwerpen (E17), daarna afrit 'Gent Centrum'.

Eenmaal in de stad aangekomen, kan je kiezen voor gratis parkeren aan de rand van de stad, of betalend parkeren. Je kunt daarbij gebruik maken van de parkeerroute (P-route). Zodra je de stad binnenrijdt zorgt de P-route er, door middel van elektronische borden, voor dat je de gewenste parkeergarage vlot bereikt.

Gent heeft een lage-emissiezone

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, geldt de Gentse binnenstad (het gebied binnen de ring) als een lage-emissiezone (LEZ).

Lage-emis­sie­zo­ne (LEZ): regi­streer je voer­tuig en ver­mijd een boe­te.

De euronorm en het brandstoftype van je voertuig bepalen of je de binnenstad van Gent mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 
Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone

Elektrisch rijden: laadpunten

Elektrische mobiliteit is zonder twijfel een belangrijk onderdeel van het mobiliteitssysteem van de toekomst. De Stad Gent voorziet dan ook een uitgebreid netwerk aan laadpunten waar je je elektrische wagen tegen betaling kan opladen. De laadpalen zijn te vinden op plaatsen voor autodelen, ondergrondse parkings en park-and-rides.

Laad­pa­len elek­tri­sche wagens

Bekijk hier laadpunten in België