Plan je een citytrip met kinderen waar je als ouder ook plezier aan beleeft? Dan moet je top pick Gent wel zijn, want onze stad is een allemansvriend. Grave zwembaden en een imposant Gravensteen, kindvriendelijke restaurants en de plezantste musea: het wordt moeilijk kiezen! Neem de tijd, een vervoersmiddel naar keuze en laat de kleine of grote ontdekkingsreiziger in jezelf los.

Typisch Gents

Gent bezoeken zonder het Gravensteen te verkennen is als New York bezoeken zonder het Vrijheidsbeeld te zien. Comedian Wouter Deprez neemt je op sleeptouw doorheen de machtige Gentse burcht, in een grappige audiogids waar geen leeftijd op staat. Andere Gentse toppers? Bootje varen op de Leie, cuberdons eten tot je tong paars ziet, en je ogen uitkijken in de Werregarenstraat. Huh? ‘Het Graffitistraatje’, waar.

Ontdekken

Nog nooit met het gezin in Gent geweest? Beklim de 254 trappen van het Belfort en vergaap je aan het magnifieke uitzicht. De Sint-Pietersabdij, de Boekentoren, de Stadshal: vanuit de hoogte ontdek je alle Gentse bakens. Is je exploratiedrang nog niet gestild? Kies een van onze wandelzoektochten uit, in een wijk die je prikkelt.

Plonzen en ravotten

Na een bezoekje aan een interessant monument heeft de jeugd al eens goesting om te ravotten, toch? Dat kan in één van de zwembaden die Gent rijk is, maar evengoed in de Blaarmeersen en onze vele parken en speeltuinen.  Zoveel geestige opties, voor een tussendoortje waarin jullie al je energie de vrije loop kunnen laten.

Actie en avontuur

Wie zegt dat je in de stad geen avonturen kunt beleven? Een potje paintball, een virtual reality spel, een bezoek aan het grootste openluchtskatepark van België. Of wat dacht je van een kajaktocht door de binnenstad, met een passage langs een heuse bootjesglijbaan?

Chillen

Een citytrip met kinderen plan je maar best niet te vol. Neem tussen alle bezoekjes, wandelingen en activiteiten door tijd om het tempo te verlagen. Voor onthaasting heb je echt geen bos of weiland nodig. Neem een picknick mee naar het park of pik een film mee in een van de stemmige bioscopen van Gent.

Ook interessant

Benieuwd naar de beste Gentse kindvriendelijke restaurants of welke logies ideaal zijn met het gezin? Hier vind je inspiratie, ook voor toffe musea waarin je van alles ontdekt en ervaart. Is je kleintje nog niet zo’n dappere stapper? Bij Buggypunt Gent kan je een compacte, handige buggy lenen.

Babyspots in Gent

Zie je dit logo op een raam van een restaurant, café of winkel, dan weet je dat je er terecht kunt om je baby te voeden of te verschonen.

babyspots