3°C / 37°F

Licht bewolkt

Zoeken

Home

CityCard Gent

Gent all-in: beleef Gent ten volle!

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Winterwonderkasteel

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Openluchtijspiste

Kerstmarkt

Glimps Festival 2015

Gentse Winterfeesten

Wat is er te doen?

Ghent inside out

Ghent Festival of Flanders

Ghent Festival of Flanders 2014: Capilla & Blindman Sax

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersabdij

Essentieel Gent

CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.

Gent, voor jou

Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

23 nov 2015
Simon Calder, dé referentie voor reisjournalistiek in het Verenigd Koninkrijk, maakte voor The Independent een uitgebreide reportage over Gent in de rubriek ’48 hours in’. Kijk, doe inspiratie op en... win een citytrip naar Gent!
13 nov 2015
Ook benieuwd naar de prestaties van Andy Murray, David Goffin & co, maar heb je geen tickets? Geen nood, in heel wat Gentse horecazaken kun je eind november de tenniswedstrijden van de Davis Cup live volgen op de televisie.
12 nov 2015
Amper één jaar na de opening van OAK, het restaurant van chef Marcelo Ballardin in Gent, roept de culinaire gids Gault&Millau Belux 2016 Ballardin uit tot Beste Vlaamse Jonge Topchef.