8°C / 46°F

Gespreide bewolking

Zoeken

Home

CityCard Gent

Gent all-in: beleef Gent ten volle!

Floralien

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Wat is er te doen?

Tentoonstellingen

Raaklijnen - © Aslan Gaisumov
10/10/2015 - 05/03/2016

Ghent inside out

Ghent Festival of Flanders

Ghent Festival of Flanders 2014: Capilla & Blindman Sax

Floraliën

Floraliën Gent 2016 - 2016 Ghent Floralies: eerste sneak previews

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Essentieel Gent

CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.

Gent, voor jou

Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

21 dec 2015
Gruut verhuist tijdelijk van de vertrouwde plek aan de Grote Huidevettershoek naar de Oude Vismijn, tegenover het Gravensteen.
18 dec 2015
Kinderen hebben vanaf nu hun eigen tool om Gent mee te ontdekken. Visit Gent ontwierp samen met Ojoo een gratis digitale zoekwandeling met spelletjes voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
18 dec 2015
Wil je een aparte herinnering aan je verblijf in Gent? Dan moet je tijdens de Gentse Winterfeesten in het Gravensteen zijn, ‘Winterwonderkasteel’. Daar staat een fotobooth, waar je gratis een leuke foto kunt maken én delen.