6°C / 43°F

Onbewolkt

Zoeken

Infokantoor Visit Gent

Infokantoor Visit Gent

Oude Vismijn

Infokantoor Visit Gent

Oude Vismijn

Infokantoor Visit Gent

Oude Vismijn

Infokantoor Visit Gent

Oude Vismijn

Infokantoor Visit Gent

Oude Vismijn

Voor toeristische informatie kun je terecht in het infokantoor van Visit Gent.

De glazen constructie geeft uit op het oude poortgebouw aan het Sint-Veerleplein. Het glas zorgt voor een mooie integratie in het historische kader en nodigt uit tot een bezoek.
Pronkstuk van dit onthaalconcept is de centraal gepositioneerde multimediale datatafel. Je kunt er via een innovatieve aanraaktechnologie informatie opvragen over Gent, en in beperkte mate ook over de andere kunststeden en Oost-Vlaanderen. Ook voor mensen met een mobiele of visuele beperking wordt de informatie zo optimaal mogelijk ontsloten.
Het infokantoor is ook bereikbaar via het Appelbrugparkje, langs de aanlegsteiger van de Oude Vismijn. In het kader van dit project pakte kunstenaar Steve Locatelli de onderdoorgang aan: hij liet zich inspireren door het Werregarenstraatje, ook gekend als Graffittistraatje, en de Vismijn van weleer.

Bereikbaarheid met de auto

In het Gentse circulatieplan ligt het infokantoor van Visit Gent in het autovrije gebied. Je bereikt het vanop de ring (R40) via de sectoren “Coupure” of “Tolhuis”. Je bereikt de sector “Coupure” vanop de ring (R40) via de toegangswegen Louis Pasteurlaan, Bernard Spaelaan of Nieuwewandeling. Daarna parkeer je in de ondergrondse parking “Sint-Michiels”. Je bereikt de sector “Tolhuis” via de toegangswegen Keizer Karelstraat/Sint-Jacobsnieuwstraat, Dampoortstraat/Steendam, Tolhuislaan/Krommewal. Daarna parkeer je in de ondergrondse parking “Vrijdagmarkt”.

Gents circulatieplan

Openingsuren

  • z 29/04  >
  • z 30/04  >
  • m 01/05  >
  • d 02/05  >
  • w 03/05  >
  • d 04/05  >
  • v 05/05  >
Toon volledige kalender

Information

Visit Gent - Infokantoor

Oude Vismijn
Sint-Veerleplein 5
9000 Gent
Tel.: +32-92665660
E-mailadres: visit@stad.gent
Stadsplan: C2

Halte openbaar vervoer

Gravensteen

Nieuws

Gent on wheels
28 apr 2017
Gent werkt aan een integraal toegankelijke stad, ook voor bezoekers. Daarom lanceert de Stad Gent vanaf 1 mei 2017 een toeristische route voor bezoekers in een rolstoel.
Gravensteen

In de buurt

Gelijkaardig

Bagagedepot Gent
Je bagage kun je kwijt in een van de twee stations.

Foto's