11°C / 52°F

Partly cloudy

Zoeken

80 Days of Eat Love Pic-Nic in de tuin van Hotel d’Hane Steenhuyse

12 jun 2017Eat Love Pic-Nic

Deze zomer hebben we er in Gent een nieuwe pop-up bar bij. Eat Love Pic-Nic neemt van 29 juni tot en met 17 september de binnentuin van het Hotel D’Hane Steenhuyse in de Veldstraat over. De binnentuin zal tijdens het fotofestival 80 Days of Summer omgetoverd worden tot een gezellige picknicktuin met lage tafels en dekentjes.
De Stad Gent was vanaf april op zoek naar een uitbater voor een pop-up bar in de binnentuin van Hotel d'Hane-Steenhuyse, het achttiende-eeuwse stadspaleis in de Veldstraat. Zelfs voor veel Gentenaars is dit nog een te ontdekken parel. Hoog tijd dus om deze site wat extra in de belangstelling te brengen.

Tijdelijke pop-up om stadsparel op de kaart te zetten
Eat Love Pic-Nic is het zijproject van de Gentse horecazaken Eat Love Pizza en Eat Love Lasagne. De
Stad Gent koos dit concept omdat het een sfeervolle ontmoetingsplek belooft te worden. Eat Love Pic-Nic wil met een stijlvolle inrichtring in 100%  herbruikbaar materiaal en een duurzaam aanbod, bezoekers laten kennismaken met een unieke site in hartje Gent.

“Historische Huizen Gent droomt al lang van een permanente openstelling van dit prachtige hôtel de maître en overweegt al een tijdje de mogelijkheid om in dit gebouw bijvoorbeeld een koffiehuis met culturele inslag onder te brengen. Met deze tijdelijke pop-up kunnen we aan een breed publiek de potentie van deze oase in de stad tonen.”
— Annelies Storms, schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

80 Days of Summer

De tweede editie van het fotofestival 80 Days of Summer, dat loopt van 30 juni tot en met 17 september 2017, is het uitgelezen moment om het historische karakter van deze site in de verf te zetten. Zes dagen op zeven brengt Historische Huizen Gent een verrassende fototentoonstelling in de verborgen kelders van dit historisch pand. Ook  het prachtig gerestaureerde interieur op het gelijkvloers wordt opengesteld.

Eat Love Pic-Nic wordt als gezellige picknicktuin een rustpunt in het drukke winkelcentrum, en de ideale uitvalsbasis om het gebouw, de fototentoonstelling en andere bezoekers te leren kennen.

Eat Love Pic-Nic