13°C / 55°F

Onbewolkt

Zoeken

Bijloke-site krijgt zomerbar

3 aug 2017

Gent heeft er een fijne zomerbar bij aan Muziekcentrum De Bijloke. Van 11 tot en met 27 augustus worden de tuinen van de Bijloke omgevormd tot een gezellig groen terras. Elke vrijdag en zondag zijn er gratis concerten en het STAMcafé verzorgt de bar.

De Bijloke is het kloppend cultureel hart van Gent. De site verenigt een 14de-eeuwse abdij, een 17de-eeuws klooster en een 21ste-eeuwse nieuwbouw rond een prachtige binnentuin. Je vindt er het Gentse Stadsmuseum (STAM) dat het verhaal van Gent vertelt. Studenten huizen er in de kunstencampus en het Muziekcentrum De Bijloke programmeert elk seizoen 120 concerten en evenementen.

Muziek, groen en rust

De tuinen van De Bijloke waren in juli het decor van een alweer succesvolle editie van Gent Jazz. In augustus is het de beurt aan een zomerbar om deze groene oase in te palmen. Op het terras of in het gras onder de bomen kan je komen picknicken, onthaasten of je kinderen naar hartenlust laten ravotten.

De zomerbar is elke dag open vanaf 14u, van vrijdag 11 tot en met zondag 27 augustus. Elke vrijdag en zondag zijn er gratis optredens van topmuzikanten. Verwacht zes akoestische concerten met jazzy, folky en wereldse tonen. Het STAMcafé zorgt voor de bijhorende drankjes.

Meer informatie over de concerten vind je op de Facebook pagina