9°C / 48°F

Onbewolkt

Zoeken

De Krook: nieuwe culturele hotspot

13 mrt 2017© Karin Borghouts

De Krook opende met een weekend vol performances en workshops officieel zijn deuren. Inwoners, studenten en bezoekers konden het prachtige gebouw voor het eerst tot in het kleinste detail bewonderen. Maar wat is dat nu, De Krook?

Eind januari verhuisde een menselijke ketting de boeken van de oude bibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein naar hun nieuwe thuis, ‘De Krook’. Afgelopen weekend werd het imposante gebouw officieel geopend voor het publiek met 3 dagen beleving en feest. Het is meteen duidelijk dat De Krook meer is dan een bibliotheek.

Dit architecturale kunstwerk is een unieke ontmoetingsplaats voor bewoners, studenten en bezoekers. Het gebouw verbindt naast mensen, ook het Historisch Centrum en het Kunstenkwartier. Je kunt er anderen ontmoeten, cultuur opsnuiven, rustig iets drinken of zelf aan de slag gaan met innovaties en technologieën als 3D-printen en virtual reality.

Knap staaltje architectuur
Het indrukwekkende hoofdgebouw werd ontworpen door het Gentse architectenbureau Coussée & Goris architecten en hun partner TV RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes. Dit Spaanse architectuurbureau kreeg dit jaar ook de Pritzkerprijs, de hoogste internationale onderscheiding voor architectuur!
Op de site zullen verschillende instellingen samenwerken en diensten aanbieden. Samen worden ze ‘de Krookbewoners’ genoemd. Naast de stadsbibliotheek zal ook Imec (Vlaams onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologieën) en UGent hun plek vinden op De Krook.
Hou je van architectuur? Neem dan zeker een kijkje op onze pagina Moderne architectuur in Gent.

© Karin Borghouts