-2°C / 28°F

Onbewolkt

Zoeken

Gentse handelaars stellen lokale kunst tentoon op Tegenlicht

25 jan 2018Tegenlicht

Het Lichtfestival Gent staat bekend als de hoogmis van de internationale lichtkunst. Maar ook nieuwe initiatieven rond lichtkunst duiken op in Gent. Van 22 januari tot 22 februari vormen de etalages van zestien Gentse handelszaken en drie tijdelijk leegstaande handelspanden een nieuwe wandelroute ‘Tegenlicht’. Een mooie aanvulling op het Lichtfestival!

De Tegenlicht-wandelroute is een samenwerking tussen het Lichtfestival, PUUR GENT en de Gentse kunstenaar Bert Verstaen. Het resultaat zijn echte foto's, zonder bewerking in Photoshop, maar wel met heel wat lichtmagie en dat extra beetje verbeelding. Je vindt ze op een twintigtal locaties in de stad, van 22 januari tot 22 februari.

Gentse kunstenaars, Gentse plekjes

Langs de Tegenlichtroute vind je in een twintigtal vitrines van handelspanden met indrukwekkende lightpaintingfoto’s. Ze belichten typisch Gentse plekjes zoals de Vooruit en de Krook. Het is de jonge Gentse kunstenaar Bert Verstaen die via dit lokale initiatief zijn werken aan een breed publiek kan tonen. Tegenlicht is een mooie aanvulling op het Lichtfestival. Bovendien zijn deze etalages niet alleen in het donker maar ook gewoon overdag te zien.

Wandelroute

Een wandelroute verbindt alle locaties waar je de foto’s kan bewonderen. Ze staat op een handige kaart met elke deelnemende vitrine en wat extra uitleg over de werken. Je kunt ze hier downloaden.

Tegenlicht