20°C / 68°F

Partly cloudy

Zoeken

Holy Food Market opent haar deuren

27 feb 2017Holy Food Market

Afgelopen weekend was het zover. Foodies hebben er lang op moeten wachten, maar de Holy Food Market belooft een nieuwe hotspot in Gent te worden. Het decor is de prachtige 16de-eeuwse Baudelokapel, de inzet 15 hemels lekkere food concepten.

Initiatiefnemer Ladislas Leys (27) vond het warm water niet uit. Hij haalde de spreekwoordelijke mosterd uit Barcelona, Rotterdam en Kopenhagen, waar voedselmarkthallen heel populair zijn. De setting daarentegen is uniek. Holy Food Market is de allereerste foodmarket in een kapel.

De 16de-eeuwse Baudelokapel – voormalige kerk, klooster, bibliotheek en kunstcampus – is nu een eettempel en bar. Je kunt er terecht voor heerlijk streetfood - van een krokettenkraam tot Libanees of Russisch – maar ook voor zeevruchten of oesters. Vegetariërs vinden hier een ruime keuze. De bar verwent je met cocktails en een groot aanbod bieren op vat.

Vanaf 25 maart wordt de eerste verdieping van Holy Food Market trouwens omgetoverd tot H-club, een bar die op donderdag, zaterdag en maandag open zal zijn.

 

Holy Food Market
Beverhoutplein 15, 9000 Gent
www.holyfoodmarket.be

Holy Food Market