4°C / 39°F

Partly cloudy

Zoeken

Huis van Alijn opent opnieuw de deuren

14 dec 2017

Op zaterdag 16 december opent het Huis van Alijn opnieuw de deuren voor het publiek. Het ‘Museum van het dagelijks leven’ was enkele maanden gesloten voor een complete herinrichting. Voor de kinderen is er een kerstzoektocht tijdens de vakantie, de ideale manier om het vernieuwde museum te komen ontdekken!

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het nieuwe Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. Van je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats en je eerste liefdesverdriet, tot de jaarlijkse zomervakantie, het vieren van je pensioen en het afscheid van een dierbare. Hoe we omgaan met deze momenten en emoties evolueert in de tijd, is tegelijk persoonlijk én universeel. Het museumverhaal neemt je mee doorheen een rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld en toont dat alledaags allerminst gewoon is.

Kinderen

Ook kinderen kunnen hun hartje ophalen in het vernieuwde museum. In de kerstvakantie is er een kerstzoektocht in het museum waar kinderen vanaf 4 jaar samen met spookjes Hendrik en Poes alles te weten komen over Kerstmis vieren, nieuwjaarsbrieven en Driekoningen.

Toegankelijkheid

Het museum is slechts gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk, maar heeft met zijn multi-sensoriële opstelling wel heel wat te bieden voor andere doelgroepen. Er zijn aangepaste rondleidingen voor mensen met dementie, blinden en slechtzienden, leerlingen uit het buitengewoon onderwijs en doven en slechthorenden.


Praktische info:

Het Huis Van Alijn
Kraanlei 65 
9000 Gent

Openingsuren: weekdagen van 9u tot 17u, weekends van 10u tot 18u. Gesloten op woensdag
Tarief: € 6 voor volwassenen, gratis voor kinderen tot 19 jaar