10°C / 50°F

Cloudy

Zoeken

Nieuw boetiekhotel in hartje Gent

16 aug 2017

Goed nieuws voor wie graag in luxueuze boetiekstijl logeert op een exclusieve locatie. Hotel ‘1898 The Post’ opende in het voormalig postgebouw aan de Korenmarkt. Met 38 stijlvol ingerichte kamers en suites mikt het hotel op gezinnen, toeristen en zakenmensen. Voor wie het iets meer mag zijn is er de suite in de toren, met een panoramisch zicht over de stad.

‘1898 The Post’ koos zijn naam niet zomaar. Het gloednieuwe hotel van de internationale groep Zannier Hotels is gevestigd in het voormalig Gentse postgebouw tussen de Korenmarkt en de Graslei. Deze plaats was ooit een druk kruispunt van toegangswegen tot de stad waar postiljons en paardentrams voorbij kwamen. Het jaartal in de naam verwijst naar de bouw die toen werd gestart.

Het gebouw in neogotische en neorenaissance stijl werd opgetrokken voor de wereldtentoonstelling van 1913. Het resultaat is een pronkstuk met achthoekige torens, trapgevels en een impostante uurwerktoren van 52 meter hoog.

Luxueus logeren aan het water

Het oude postgebouw krijgt zijn grandeur en ontmoetingsfunctie terug. Na een periode van leegstand kwam er vorig jaar een winkelcentrum, een supermarkt en een ontbijtzaak op het gelijkvloers. Boven huist vanaf nu ‘1898 The Post’.
Met kamernamen als The Envelope, The Letter of The Postcard houden de eigenaars de geschiedenis van het gebouw in eer. De 38 klassiek en luxueus ingerichte kamers bieden het intiem gevoel van een boetiekhotel, in het bruisende hart van Gent. Je komt binnen via de Graslei, volgens veel Gentenaren de mooiste plek in hun stad. In de uurwerktoren kan je de suite boeken en genieten van een subliem uitzicht over de hele stad.
Het hotel mikt niet alleen op buitenlandse toeristen. Ook zakenmensen, gezinnen en Gentenaars zijn welkom. Er is een vergaderruimte voor tien personen. Je kan er een afternoon tea nemen en de cocktailbar The Cobbler serveert cocktails met zicht op de Graslei.