2°C / 36°F

Cloudy

Zoeken

R2-D2 is klaar voor HELLO, ROBOT.

24 okt 2017R2D2

Op 24 oktober stonden alle camera’s gericht op het Design museum Gent. R2-D2, de originele droid uit Star Wars, maakte er zijn opwachting. Het is één van de iconische robots uit de tentoonstelling Hello, Robot. De tentoonstelling opent op vrijdag 27 oktober 2017 en loopt nog tot zondag 15 april 2018.

Iedereen hield even de adem in op dinsdag 24 oktober, om 11u05 op precies te zijn. Op dat moment ging de kist open, waarin  R2-D2 zich bevond. R2-D2 is de originele droid uit de Star Wars Episode IV: A New Hope en Episode V: The Empire strikes back.  Twee medewerkers van regisseur George Lucas haalden de filmprop uit zijn vervoerskist en gaven hem zijn plaats in de tentoonstelling.

R2-D2 is maar een van de vele werken uit de expo Hello, Robot. Design tussen mens en machine. De tentoonstelling toont hoe mens en machine steeds dichter bij elkaar komen met interactieve installaties, gadgets uit de popcultuur, designprototypes, industriële robots en alledaagse wearables.

De tentoonstelling straalt enthousiasme en hoop uit, maar laat ons ook kritisch nadenken over technologische vooruitgang. De curatoren verwerken een aantal ethische vragen in een aangename museumbeleving die zowel het doorsnee publiek als de technologiefreaks aanspreekt. Een niet te missen ervaring voor jong en oud vanaf 27 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018 in het Design museum Gent.

R2D2