2°C / 36°F

Partly cloudy

Zoeken

Twee nieuwe Gentse chefs krijgen Michelinster

21 nov 2017Kobe Desramaults

Winter is het ideale seizoen om lekker en uitgebreid te tafelen. Volgens Michelin moet je daarvoor in Gent zijn. Drie Gentse restaurants vielen op 20 november extra in de prijzen bij de uitreiking van de Michelinsterren. Nieuwkomers Chambre Séparée van Kobe Desramaults en OAK van chef Marcelo Ballardin kregen meteen een ster. Restaurant Vrijmoed van topkok Michael Vrijmoed kreeg er een tweede bij. Publiek, Jan Van den Bon en Horseele behouden hun ster.

Kobe Desramaults behoort als chef bij de absolute wereldtop. Hij verliet vorig jaar zijn sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter en startte dit jaar zijn jongste gastronomisch project in Gent. In Chambre Séparée zitten maximum 16 personen rond de keuken in de industriële setting van de oude Belgacom-toren. Gasten beleven een culinaire topervaring van 20 gangen voor 200 euro.
Chambre Séparée behaalde als nieuwkomer dit jaar ook al een topscore van 17.5 op 20 in de Gault&Millau.

Kobe Desramaults