19°C / 66°F

Cloudy

Zoeken

Uitstekend rapport voor Gentse hotelsector

13 jul 2017Het hotelrapport 2016

Op 29 juni 2017 werd het ‘Hotelrapport Vlaamse Kunststeden’ voor het jaar 2016 voorgesteld. De Gentse hotels doen het ontzettend goed. De bezettingsgraad van de kamers ligt nergens hoger, de werkgelegenheid in de sector stijgt en er blijft ruimte voor duurzame groei.  Het rapport is een initiatief van de hotelassociaties in de 5 kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen, met steun van de toeristische diensten van de steden. Gent in 4 succespunten:

1. Gent wordt gevonden & geboekt

In 2016 waren er in Gent 36 vergunde hotels die samen 1.988 kamers aanboden. Van alle kunststeden zijn de boekingscijfers in Gent het hoogst. Verblijfstoeristen vinden duidelijk steeds makkelijker de weg naar de Arteveldestad. Vorige maand nog, riep het Amerikaans reismagazine Condé Nast Traveler Gent uit tot “de sensatie voor een verrassende Europese citytrip in 2017”.
Ook inzake omzetcijfers blinken de Gentse hotels uit. De Gentse hotelmarkt blijft, in de huidige maatschappelijke en toeristische context, een sterke positie innemen in België.

2. Toerist kiest voor totaalbeleving

Bijna de helft van de overnachtingen in Gent zijn individuele toeristen, wat meer is dan in andere steden. Toeristen kiezen in Gent voor de all-in beleving. Het uitgebreid cultuuraanbod, de musea, winkels en vele restaurants zijn publiekstrekkers. De ‘wijze’ vibe krijg je erbovenop!

3. Meer werknemers in de hotelsector

De Gentse hotels creëren samen bijna 600 voltijdse banen. Het aantal jobs per hotelkamer ligt het hoogst in Gent. De hotels zijn dus goede werkgevers en belangrijke bedrijven voor de stad.

4. Duurzame groei zet zich voort

Er is nog ruimte voor groei. In Gent blijft plaats voor originele hotels in het  centrum of extra kamers aan de stadsrand. De stad stimuleert een gezonde en verstandig groeiende hotelsector. Het is een onmisbaar ingrediënt voor een aantrekkelijke internationale toeristische bestemming.

De Gentse hotels zijn opgetogen met deze positieve cijfers. Het is de beloning voor de kwaliteit en professionaliteit die ze elke dag laten zien om bezoekers die unieke ervaring te bezorgen.

Alle cijfers staan in het ‘Hotelrapport Vlaamse Kunststeden’. Dit document is enkel in het Nederlands beschikbaar.

Het hotelrapport 2016