-1°C / 30°F

Onbewolkt

Zoeken

Portus Ganda

Portus Ganda

Studentikoos overdag, idyllisch in de avond

Portus Ganda

Studentikoos overdag, idyllisch in de avond

Portus Ganda

Studentikoos overdag, idyllisch in de avond

Ganda, zoals Gent oorspronkelijk heette, is ontstaan aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Nu ligt op die plek een jachthaven voor passanten, Portus Ganda.

De Nederschelde, ooit gedempt om plaats te maken voor koning auto, wordt vandaag in zijn volle glorie hersteld. Bruggen en parkjes, gezellige terrasjes en een prachtig gerestaureerd art-decozwembad: het zorgt voor één van de mooiste (nieuwe) hoekjes van Gent.

Meer aan in Portus Ganda en je bevindt je op minder dan een kilometer van het hart van de stad. In het prachtige Van Eyck-zwembad vind je alle mogelijke accommodatie.

Contact

Portus Ganda

Veermanplein 2
9000 Gent
Tel.: +32-472417843
E-mailadres: portus.ganda@gent.be
URL - link: Portus Ganda
Stadsplan: F3

Publicatie

Toeristische vaarkaart Gent

Toeristische vaarkaart Gent

Toerisme Oost-Vlaanderen ontwikkelde in samenwerking met ‘Promotie Binnenvaart Vlaanderen’ en Toerisme Gent een nieuwe, gratis, vaarkaart voor Gent.

  • Water

Halte openbaar vervoer

Van Eyckstraat

Reep

Events

Wandelen, Kinderen

Zoektocht in Portus Ganda
Tijdens deze zoektocht voor het hele gezin wandel je langs het water en ontdek je de resten van de allereerste nederzetting Ganda

Blogs

Portus Ganda

In de buurt

Gelijkaardig

Jachthaven Lindenlei Gent
De jachthaven Lindenlei bevindt zich ter hoogte van het oude Justitiepaleis, op 5 minuten wandelen van het stadscentrum.
 Jachthaven Langerbrugge Gent
De jachthaven Langerbrugge ligt aan het kanaal Gent-Terneuzen (overzijde Schifferdok) in een oude kanaalarm, mooi afgeschermd van de zware golfslag van de beroepsvaart.

Foto's