-1°C / 30°F

Onbewolkt

Zoeken

Homepage press

CityCard Gent

Met de CityCard beleef je Gent ten volle én voordelig!

Jaarlijks in Gent

Als journalist ben je altijd op zoek naar interessante, maar vooral ook correcte en actuele informatie over een bepaalde bestemming.
Je klanten of lezers verwachten dat van je, en terecht.
Bij Toerisme Gent zit je daarvoor alvast goed! De afdeling Pers en Trade heeft immers alle nodige kennis in huis en staat dag - en soms zelfs nacht - voor je klaar.
Dit team van Gentkenners heeft jarenlange ervaring met de organisatie en begeleiding van persoonlijke onthalen in onze stad, weet het antwoord op alle vragen van journalisten en houdt je graag op de hoogte van wat Gent de bezoeker te bieden heeft.

Troeven

Troeven en highlights

Gent is nog steeds een ontdekking en een goed bewaard geheim. Bezoekers die Gent wél al ontdekten, werden echter trouwe ambassadeurs. De stad heeft immers zoveel meer te bieden dan het Gravensteen en het zicht op de Gras- en Korenlei. Ze is een unieke combinatie van authenticiteit, creativiteit en een hoog gehalte aan ongekunstelde couleur locale. Bovendien is het een stad op mensenmaat in het hart van Vlaanderen, die door de overvloedige aanwezigheid van water een extra meerwaarde krijgt. Klik hier voor de troeven en highlights van Gent op een rij.

Wat maakt Gent uniek?

Naast zijn uitstekende ligging is er uiteraard het Lam Gods, het drieluik van de gebroeders Van Eyck in de Sint-Baafkathedraal. Verder heeft Gent als enige stad een lichtplan, dat de straten en gebouwen ’s avonds van een andere kant laat zien. Gent is ook dé feeststad van Vlaanderen, met het grootste Europese stadsfestival in open lucht. Bovendien doet Gent bij bloemenliefhebbers een belletje rinkelen: met de Floraliën hebben we een bijzonder prestigieuze bloemententoonstelling in huis. En last but not least: welke stad heeft een heus kasteel in zijn centrum? Klik hier voor meer info over de usp’s van Gent.

Waarom Gent, volgens anderen?

Opiniemakers, en niet de minsten, vinden Gent alvast een fantastische bestemming. Op heel verschillende vlakken wordt onze stad tot ver buiten de landsgrenzen geapprecieerd: National Geographic Traveler Magazine, Lonely Planet, Unesco City of Music, Veggiehoofdstad van Europa, Lichtstad 

In de pers

In dit blok wordt doorverwezen naar de persberichten op de site voor de toerist.

In de pers

Facts & figures

35 hotels
1.936 hotelkamers
1.407 onthalen per jaar (2012)
891.983 overnachtingen per jaar (2012)
547.678 leisure overnachtingen (2012)
180.181 congresovernachtingen (2012)
164.125 zakenovernachtingen (2012)
Top 5 landen van herkomst van overnachtingen: België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk
1.690.826 bezoekers aan monumenten en musea (2012)
Topmaanden: april, mei, juni, juli, augustus

Essentieel Gent

Veggieplan Gent
Ecotoerisme zit in de lift. Verschillende instanties doen hun uiterste best om de impact op het milieu te beperken, zo ook in Gent.
Gent Verlicht
Zodra het donker wordt, wordt het weer licht. Dan schieten overal in de stad duizenden lampen en spots aan, die samen het Gentse Lichtplan vormen.