Naar aanleiding van het boek ‘Moord met een geurtje’ sloegen Dienst Toerisme Gent en Davidsfonds Uitgeverij de handen in elkaar. Hilde E. Gerard maakte een speurtocht voor jongeren (12+) die hen op een leuke manier Gent doet ontdekken.

Het pocketje met de speurtocht bestaat uit twee delen.

Allereerst bevat het boekje een historische zoektocht die je langs alle boeiende plekjes van de stad brengt. Tijdens het traject van zo’n 2 uur lang leer je meer over de geschiedenis van Gent. Je wordt ook zelf aan het werk gezet: op elke locatie krijg je verschillende vragen voorgeschoteld (de ene al wat moeilijker dan de andere). Het traject is een lus van elf haltes en je kunt gelijk waar instappen en de rest van de wandeling afleggen. De tocht gaat langs de Oude Vismijn – Sint-Veerleplein – Gravensteen – Patershol – Vrijdagmarkt – Lakenhalle – Sint-Baafskathedraal – Belfort en Metselaarshuis – Sint-Niklaaskerk – Graslei en Korenlei – Vleeshuis.

Daarnaast schreef Hilde E. Gerard speciaal voor dit boekje een spannend detectiveverhaal waarin de lezer / speurder zelf op zoek moet gaan naar de dader. Het verhaal speelt zich af op alle plaatsjes die je bezoekt in de historische zoektocht. Op die manier maak je op een heel andere manier kennis met de toplocaties van de Gentse binnenstad.

Je kunt de speurtocht kopen in het infokantoor van Dienst Toerisme. Het boekje kost € 5,00.

De oplossingen kun je nadien hier downloaden.