Dit schizofrene gebouw bestaat uit twee delen en dat is er aan te zien, een boeiende bezienswaardigheid in politiek Gent. De gevel aan kant van de Hoogpoort toont je de flamboyante laatgotische stijl van begin 16de eeuw. Deze stijl contrasteert fel met de renaissancestijl van de gevel aan de Botermarkt. In deze jongere vleugel (1559 -1618) zie je Dorische, Ionische en Korinthische driekwartzuilen en pilasters, geïnspireerd op de Italiaanse palazzi.

Een doolhof achter de Graven van Vlaanderen

In de nissen van de gevels van het stadhuis van Gent zie je de Graven van Vlaanderen, al zijn die pas in de vroege jaren 1900 toegevoegd. Achter deze gevel schuilen niet minder dan 51 zalen, waaronder de Trouwkapel, waar de Gentenaars vol overtuiging elkaar hun jawoord geven. Menig bruidje droomde al weg bij de prachtige romantische glasramen of verdwaalde in het doolhof van gangen en kamers in het gebouw.

Wil je tijdens je stedentrip het stadhuis van Gent bezoeken?  Dat kan met een gids. Er zijn eveneens aangepaste rondleidingen mogelijk voor blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden.

Geen geduld, en goesting in deze historische gevels van Gent? Zoom alvast in op de gevels van het stadhuis in Gent.

Stad­huis Gent op Pop­pr

Neem een virtueel kijkje in het Stadhuis Gent

Een blauwwit strootje

Alsof het Stadhuis al niet eclectisch genoeg is, zo opgetrokken uit verschillende bouwstijlen, hangt er ook nog eens een wel erg opvallende regenpijp aan de gevel te blinken. De buis in blauwwitte strepen ziet er leuk uit, maar wat ie te betekenen heeft, dat mag je zelf invullen. Blauw als symbool voor water en wit voor de hemel, misschien? Of is het een verwijzing naar KAA Gent, zoals voetbalfans weleens durven beweren?

Op stap in groep?

Via deze link kan je je groepsbezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je groepsbezoek. 

Groepsbezoek online aanvragen
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.