15°C / 59°F

Partly cloudy

Zoeken

Tentoonstellingen

Tentoonstellingen

Hier vind je de voornaamste tentoonstellingen van de Gentse musea.

Het Lam Gods ont(k)leed!

Het Lam Gods ont(k)leed

Deze permanente expositie toont uitzonderlijke filmfragmenten, röntgenfoto's, tekeningen, kunstwerken, instrumenten en maquettes over het Lam Gods tijdens de restauratieperiode.

Lees meer ...

Adoptie

Adoptie

Deze tentoonstelling brengt aan de hand van historische documenten en foto’s, hedendaagse kunst, filmfragmenten en originele getuigenissen een beeld van de veelzijdige, gevoelige geschiedenis van adoptie.

Lees meer ...

GAGARIN the Artists in their Own Words

GAGARIN the Artists in their Own Words

GAGARIN The Artist in his Own Words, opgericht in 2000, is een internationaal kunstenaarstijdschrift dat in 33 edities kunstenaars ongefilterd aan het woord laat in autobiografische teksten, kunstenaarsgeschriften of interviews.

Lees meer ...

James Welling

James Welling - Metamorphosis

Deze tentoonstelling toont een uitgebreide selectie werken van Welling van de vroege jaren ’70 tot nu: fotoreeksen, video- en beeldhouwwerk en vroege schilderkunst.

Lees meer ...

Ooggetuigen

Ooggetuigen - Francisco Goya & Farideh Lashaï

Deze tentoonstelling koppelt de maatschappijkritiek van de Spaanse Francisco Goya aan het engagement van Iraanse Farideh Lashai, in een gedeelde aanklacht tegen geweld en verdrukking.

Lees meer ...

Een andere wereld

Een andere wereld

Deze tentoonstelling vertrekt vanuit het oeuvre van vijf uiteenlopende figuren die met hun werk balanceren tussen kunst, kunde en wetenschap.

Lees meer ...

Draken

Draken

Draken. Soms zijn ze kwaadaardig en lelijk, dan weer aaibaar en lief of van een indrukwekkende schoonheid.

Lees meer ...

Metafloristiek

Metafloristiek

De Zwitserse Kunstenaars Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger staan vooral bekend voor hun grandioze installaties, waarin ze planten, takken en voorwerpen met elkaar verweven.

Lees meer ...

Made by children

Made by children

Ontdek de levensweg van een jonge Gentse textielarbeidster uit de 19de eeuw, een Belgisch kindsterretje uit de 20ste eeuw,...

Lees meer ...

Kader Attia

Kader Attia

Deze tentoonstelling herdenkt het tienjarige bestaan van de opleiding Textielontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Lees meer ...

Anna Oppermann

Anna Opperman

Anna Oppermanns meerdelige, visueel krachtige ensembles van objecten, foto’s, schilderijen en teksten lijken vanuit wanden of hoeken naar je toe te groeien.

Lees meer ...

Dirk Zoete

Dirk Zoete

Het werk van Dirk Zoete omvat tekenkunst, fotografie, schaalmodellen, beeldhouwkunst, performance en video. Ontdek tijdens deze tentoonstelling een imaginaire werkelijkheid, open voor verwondering en verbeelding.

Lees meer ...

Back up

Back up - Jan Rosseel

De Vlaamse fotograaf en 'visual storyteller' presenteert een serie nieuwe werken over zijn fascinatie met ons geheugen en de relatie tot beeldvorming in de media.

Lees meer ...

Wat is er te doen?

In de kijker