12°C / 54°F

Onbewolkt

Zoeken

VIZIT

VIZIT

De gidsen van VIZIT noemen zich 'professionele straatlopers'. Ze willen dat je even verliefd wordt op Gent als zij door je een onvergetelijke dag te bezorgen, naar ongekende plekjes te brengen en de onbekende verhalen over de gekende plekjes te vertellen. Op de koop toe zijn ze ook dol op eten en drinken. Je kunt je eigen gids aanvragen of deelnemen aan een van de georganiseerde wandelingen.

Aansluiten bij georganiseerde wandelingen
Elke zaterdag kun je met de gidsen van VIZIT deelnemen aan een culinaire verkenningstocht.
'Sneukelen met stijl' laat je kennismaken met het zoete aspect van de stad.
'Amuse-gueule' is een kennismaking met vier restaurants in de Gentse binnenstad. Elk restaurant verrast met een stukje van het menu.
Inschrijven op voorhand is noodzakelijk.

Vertrekplaats
Infokantoor dienst Toerisme

Onder de noemer 'Op stap met ViZit' organiseert VIZIT diverse activiteiten tijdens de lunchpauze, ‘s avonds of in het weekend waarbij je je kunt aansluiten. Wat, waar en wanneer vind je terug op de website van de vereniging, waarop je ook meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en je inschrijving kunt regelen.

Vizit met kinderen

Wil je de stad spelenderwijs ontdekken met een gids? Vizit biedt heel wat mogelijkheden voor een stadsbezoek met kinderen. Neem hier een kijkje of er iets voor jouw gezin bij is.

Specifiek voor groepen

Deze gidsenvereniging biedt tientallen mogelijkheden om Gent op een originele, vaak ludieke manier te ontdekken, ook voor groepen. Themawandelingen, culinaire verkenningstochten, fietsuitstappen, bij VIZIT vind je altijd wel iets dat je aanspreekt, voor volwassenen maar ook voor de jeugd.

Specialiteit van VIZIT zijn originele en bovenal lekkere (culinaire) verkenningstochten door Gent. Tijdens de ‘Amuse Gueule’ snuffel je op de leukste plekjes en proef je van de rijke geschiedenis van de stad. Als kers op de taart: een viergangenmenu, waarbij elke gang in een verschillend restaurant wordt geserveerd. ‘Op Zwier’ is een traditioneel Gents fijnproeversfestijn. Met ‘Reizen met Spijzen’ kies je voor een multicultureel menu.

Ook ‘Sneukelen met Stijl’ is een absolute aanrader: de wandeling leidt je langs vier gezellige Gentse winkeltjes, waar je van typische streekproducten kunt proeven. Nieuwere formules zijn A’petit voor geboren winnaars (teambuilding en eten), Patershol eten op z’n Gents en Bierwandelen in Gent.

'Sneukelen met stijl' van 15.30 tot 17.30 uur // Talen: NL/EN
'Amuse-gueule' van 18.00 tot 22.00 uur // Talen: NL/EN

Prijzen

Basisprijs
€12.00
Sneukelen met stijl
Basisprijs
€60.00
Amuse gueule
Groepen
€42.00
Lunch promenade (+/- 3uur)
Groepen
€60.00
Amuse-Gueule (+/- 4 uur)
Groepen
€46.00
Op zwier

Information

VIZIT

Hof ten Walle 1
9000 Gent
Tel.: +32-92337689
Fax: +32-92252319
URL - link: Vizit
Stadsplan: A1
  • Doen

Gelijkaardig

Gandante Gent met gids
Gandante vzw biedt een ruime waaier aan rondleidingen, fietstochten en zoektochten in en rond Gent.
Gentse Gidsen
De Gentse Gidsen en iToursbieden samen een aanbod voor groepen (Gentse Gidsen) en individuelen (iTours) aan.
Ghent Authentic
Ga je liever met een eigen groepje op pad met een gids en bepaal je graag zelf wat je wanneer bekijkt?