-2°C / 28°F

Onbewolkt

Zoeken

VIZIT

VIZIT

Creatieve gidsen in Gent

© Vizit Gent

VIZIT

Creatieve gidsen in Gent

© Vizit Gent

De 'professionele straatlopers' van VIZIT willen dat je even verliefd wordt op Gent als zij door je, te voet of met de fiets, een onvergetelijke dag te bezorgen, naar ongekende plekjes te brengen en de onbekende verhalen over de gekende plekjes te vertellen. Op de koop toe zijn ze ook dol op eten en drinken. Je kunt je eigen gids aanvragen of deelnemen aan een van de georganiseerde wandelingen.

Aansluiten bij een georganiseerde wandeling (vooraf inschrijven is noodzakelijk)

VIZIT plant diverse activiteiten tijdens de week of in het weekend, overdag of ’s avonds, … Wat, waar en wanneer vind je terug op de website van de vereniging, waarop je ook meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en je inschrijving kunt regelen.

De klassiekers:

Sneukelen Met Stijl: Wandelen langs diverse winkeltjes en proeven van verschillende specialiteiten. De gids stilt ook je honger naar weetjes over de stad.
Amuse Gueule: Een culinaire toer langs vier restaurants die elk op beurt een stukje van het menu serveren. Tussendoor kruidt de gids de wandeling met leuke verhalen en anekdotes.

Specifiek voor groepen

Deze gidsenvereniging biedt tientallen mogelijkheden om Gent op een originele, vaak ludieke manier te ontdekken, ook voor groepen. Themawandelingen, culinaire verkenningstochten, fietsuitstappen, bij VIZIT vind je altijd wel iets dat je aanspreekt, voor volwassenen maar ook voor de jeugd.

Specialiteit van VIZIT zijn originele en bovenal lekkere (culinaire) verkenningstochten door Gent. Tijdens de ‘Amuse Gueule’ snuffel je op de leukste plekjes en proef je van de rijke geschiedenis van de stad. Als kers op de taart: een viergangenmenu, waarbij elke gang in een verschillend restaurant wordt geserveerd. ‘Op Zwier’ is een traditioneel Gents fijnproeversfestijn. Met ‘Reizen met Spijzen’ kies je voor een multicultureel menu.

Ook ‘Sneukelen met Stijl’ is een absolute aanrader: de wandeling leidt je langs vier gezellige Gentse winkeltjes, waar je van typische streekproducten kunt proeven. Nieuwere formules zijn A’petit voor geboren winnaars (teambuilding en eten), Patershol eten op z’n Gents en Bierwandelen in Gent.

Prijzen

Sneukelen met stijl
€16.00
Amuse gueule
€60.00

Information

VIZIT

Hof ten Walle 1
9000 Gent
Tel.: +32-92337689
Fax: +32-92252319
E-mailadres: gent@vizit.be
URL - link: Vizit
Stadsplan: A1
  • Doen

In de buurt

Rabot Gent

Eeuwenoud stukje Gent

Prinsenhof Gent

Middeleeuwse parel in het hart van de stad

Gelijkaardig

Gandante Gent met gids
Gandante vzw biedt een ruime waaier aan rondleidingen, fietstochten en zoektochten in en rond Gent.
Gentse Gidsen
De Gentse Gidsen en iToursbieden samen een aanbod voor groepen (Gentse Gidsen) en individuelen (iTours) aan.
Ghent Authentic
Ga je liever met een eigen groepje op pad met een gids en bepaal je graag zelf wat je wanneer bekijkt?