Gent bezoeken? We maken het uiteraard zo veilig mogelijk voor jou! De Gentse musea, Historische huizen en winkels zijn opnieuw geopend met nieuwe maatregelen omtrent de veiligheid. Gent heeft gelukkig ook veel wandel- en fietsgebieden. Ontdek wat er allemaal te doen is in onze stad!

Tips voor wandelen of fietsen in Gent

Frisse lucht is nodig als je het huis mag verlaten, en gelukkig zit Gent vol groene plekjes met voldoende ruimte voor iedereen. Ook wandelen of fietsen in het centrum van de stad is de ideale manier om eens een frisse neus te halen.

Musea en cultuur

De Gentse Musea, Historische Huizen en monumenten zijn opnieuw open, volgens de gebruikelijke openingsdagen. Er worden enkel individuele bezoeken, of bezoeken in kleine groepen, toegelaten met een limiet op het totale aantal bezoekers. Tickets moeten vooraf gekocht of gereserveerd worden. 

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Lam Gods, terug te bezichtigen in zijn thuisbasis, de Sint-Baafskathedraal.

Hotels in Gent

Kies terug voor één of meerdere nachtjes in Gent om zoveel mogelijk van Gent te kunnen zien tijdens je bezoek. Onze hotels, B&B’s, hostels en campings zijn open, en mogen ook eten aanbieden.

    Gent vanuit je eigen zetel

    Kan of mag je momenteel Gent niet bezoeken? Geen probleem, dankzij de culturele instellingen kunnen we jullie toch laten meegenieten van al het moois. Van virtuele rondleidingen tot livestreams en digitale archieven.