Een bezoekje aan Gent gepland? Sta ons toe je om de oren te slaan met de leukste to do’s van ’t moment. We loodsen je door het actuele aanbod in de Gentse musea, historische huizen, winkels, restaurants en cafés en hopen je te inspireren. Ontdek hier wat er allemaal te doen is in de stad!

Duik de stad in

Gent te voet is een goed idee, want alle bezienswaardigheden liggen op wandelafstand. Maar je kan de stad ook op een andere manier verkennen: met een gids die van wanten weet, met een (huur)fiets, met een bootje dat je al dan niet zelf bestuurt.

Musea en cultuur

Meer dan een streepje cultuur vind je in de Gentse Musea, Historische Huizen en monumenten. De permanente collecties zijn sowieso een aanrader, maar scrol zeker ook eens door de tijdelijke tentoonstellingen om een zicht te krijgen op het aanbod. Het Lam Gods nog niet gezien in zijn thuisbasis, de Sint-Baafskathedraal? Foei, kont uit de zetel en als de bliksem daarheen!

Overnachten in Gent

Aan één dag heb je lang niet genoeg om Gent te leren kennen. Gelukkig zijn er hotels, B&B’s, hostels en zelfs een camping waar je in alle rust een nachtje kunt doorbrengen om uitgeslapen in je Gent-meerdaagse te duiken.

Markten in Gent

In de Gentse (vers)markten haalt elke foodie en verzamelaar z’n hart op. Proef lokale en verse producten, koop een prachtig boeket bloemen of een origineel souvenir: laat je verleiden door het heerlijke marktaanbod.

Gent vanuit je eigen zetel

Nog geen bezoekje aan Gent gepland? Geen probleem, dankzij de culturele instellingen kan je toch meegenieten van al het moois. Van virtuele rondleidingen tot livestreams en digitale archieven.