Het wachten is eindelijk over. We kijken er naar uit jullie terug te verwelkomen in Gent! De Gentse musea, Historische huizen en winkels zijn opnieuw geopend met nieuwe maatregelen omtrent de veiligheid. Gent heeft gelukkig ook veel wandel- en fietsgebieden. Ontdek wat er allemaal te doen is in onze stad!

Musea en cultuur

De Gentse Musea, Historische Huizen en monumenten zijn opnieuw open, volgens de gebruikelijke openingsdagen. Er worden enkel individuele bezoeken, of bezoeken in kleine groepen, toegelaten met een limiet op het totale aantal bezoekers. Tickets moeten vooraf gekocht of gereserveerd worden. 

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Lam Gods, terug te bezichtigen in zijn thuisbasis, de Sint-Baafskathedraal.

Duik de stad in

De stad te voet bezoeken is perfect mogelijk, alles ligt er op wandelafstand. Maar je kan ook kiezen voor een andere manier om de stad te verkennen. Met gids voor wat meer info, huur een fiets en trek er wat verder op uit, of maak een gezellig boottochtje. 

Hotels in Gent

Kies terug voor één of meerdere nachtjes in Gent om zoveel mogelijk van Gent te kunnen zien tijdens je bezoek. Onze hotels, B&B’s, hostels en campings zijn open.

    Tips voor wandelen of fietsen in Gent

    Frisse lucht is nodig als je het huis mag verlaten, en gelukkig zit Gent vol groene plekjes met voldoende ruimte voor iedereen. Ook wandelen of fietsen in het centrum van de stad is de ideale manier om eens een frisse neus te halen.

    Gent vanuit je eigen zetel

    Kan of mag je momenteel Gent niet bezoeken? Geen probleem, dankzij de culturele instellingen kunnen we jullie toch laten meegenieten van al het moois. Van virtuele rondleidingen tot livestreams en digitale archieven.