Net buiten Gent, in alle stilte, ligt Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen.
Dit prachtige, uitgestrekte gebied van vochtige graslanden is een natuurreservaat om te koesteren. En tijdens de vogeltrek zie je pas echt hoe waardevol dit gebied is. Tienduizenden vogels strijken hier elk jaar opnieuw neer om in de puurheid van dit Oost-Vlaamse landschap hun eieren uit te broeden.

Gespot met de verrekijker

Met zijn oppervlakte van meer dan 220 hectare is Bourgoyen-Ossemeersen een uniek reservaat. De weidse moerassen nodigen je uit om de verrekijker boven te halen. Speur de horizon af.  Bewonder de ongerepte natuur. En verken gerust de verschillende wandelroutes. Het Meerskantpad biedt een mooie wandeling die toegankelijk is voor natuurliefhebbers met een rolstoel of met een visuele beperking.

De ideale uitvalsbasis voor een actieve uitstap

Het Natuurcentrum Jan Hublé is het ideale vertrekpunt voor je wandeling. Je neemt een kaart met wandelroutes mee, leent er eventueel een verrekijker en je bent vertrokken! Wie wil kan makkelijk meegaan met één van de gratis geleide wandelingen. Hiervoor neem je best een kijkje op de website. Nadien – of vooraf – kan je in dit passiefbouwcentrum natuurlijk ook terecht voor een dorstlesser.

Op stap met de Boeboeksgezinsrugzak

Misschien ken je ze wel! De Boeboeks. De groene, kleine natuurbeschermertjes ontsproten aan de fantasie van Marc de Bel. Wel, ze hebben voor jou en je kinderen een educatieve rugzak klaargezet! Hij staat gratis ter beschikking en is geschikt voor groene speurneuzen vanaf 5 jaar. Mis deze leerrijke ervaring niet en leg samen met je speurneuzen spelenderwijs de geheimen van de natuur bloot!

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.