Het Huis is een museum waar je kinderen en jijzelf van de ene verrassing in de andere vallen.
De grote natuurhistorische collectie maakt van het museum een spannend avonturenboek waarin je steeds verder wil lezen. Achter elke hoek begint een nieuw hoofdstuk en ontdek je weer andere schatten: mineralen, fossielen, insecten, schelpen, vogels,…
In het Dinorama ontdek je de wereld van de dinosauriërs en zie je hoe het leven op aarde er miljoenen jaren geleden uitzag. Je leert er de verschillende dinosoorten op een speelse manier kennen.
Met de Erfgoedapp krijg je heel wat extra informatie bij ‘Kei-Cool’, de tentoonstelling over gesteenten en mineralen. Je vindt er antwoord op vragen zoals: Wat is een Woestijnroos? Hoe verschuiven aardplaten? En welk mineraal wordt gebruikt in de voet van de FIFA-wereldbeker? Je kunt de Erfgoedapp hier downloaden.
Op het voel- en luisterparcours ‘Susketwiet’ in de vogelzaal kun je kennis maken met de vogels van het museum. Als je de vogelzaal binnenkomt, hoor je de specht een boodschap roffelen: 'Vermist: Vrouwtje. 15 centimeter groot. Roepnaam Suuske.' In een luisterverhaal kwetteren 12 vogels erop los over de verdwijning. Een tak leidt je naar de bronzen replica's van de tipgevers. Op een voeltafel kun je de kenmerken van vogels (nest, snavel, poten, enzovoort) met handen en oren verkennen. Toegankelijke touchscreens geven intussen meer informatie over de biotopen en het gezang van vogels. Op maat van wie niet of minder goed ziet, maar extra leuk voor elke bezoekers.
Om het museumbezoek voor mensen met een visuele beperking aangenamer te maken liggen er doorheen het museum blindegeleidelijnen en vind je in de traphal een aangepaste trapleuning met braille-indicaties. Daarnaast staan op de website toegankelijke routebeschrijvingen.
Tip
Neem ook een kijkje in De wereld van Kina: de Tuin. Deze locatie met educatieve tuin ligt niet op wandelafstand van het Huis, maar is vanaf het Sint-Pietersplein bereikbaar met bus 5 (Tolhuislaan).
Museumshop
De museumshop van De Wereld van Kina: het Huis is vrij toegankelijk. Je vindt er eigen museumpublicaties, mineralen, schelpen, fossielen, speelgoed, knuffels, loepjes en andere gadgets.
CityCard Gent: een must have voor je bezoek aan Gent
Openingsuren
Toegangsprijs
Tickets
Met je ticket van “de Tuin” kun je binnen de 6 maand gratis naar “het Huis”.
De zaalteksten zijn beschikbaar in het Nederlands. Voor de Franse en Engelse zaalteksten is een brochure beschikbaar. Vraag ernaar aan het onthaal.