JanHOET.art & Walk Local presenteren HOET te VOET, een wandeling langs Gentse winkels en horecazaken.

Update: winkels in Gent zijn momenteel gesloten, sommige kunstwerken zijn dan ook niet zichtbaar .

Verspreid over 200 etalages hangen meer dan 400 unieke kunstwerken en hebbedingen uit de verbluffende privécollectie van de in 2014 overleden Kunstpaus Jan Hoet. Deze worden voor het eerst in één grote tentoonstelling getoond.

Gaande van een broodzakje met een schets van Panamarenko over een gesigneerde CD van Frank Zappa, over een ontwerp van een nieuwe democratische structuur op een winkelzak van Joseph Beuys tot een bedanking van Roger Raveel met een ets op.  Dit alles is aangevuld met jongere lokale kunstenaars, zoals Matthieu Ronsse en Kris Martin, met wie Hoet nog samengewerkt heeft.  

De aaneenschakeling van etalages vormt een route door Gent die zich organisch verspreidt over de ganse stad. Een overzicht van alle locaties en de kunstenaars vindt u op het digitale plan op www.JanHOET.art.

Basis van de tentoonstelling is de privé woonst van Jan Hoet Jr, Lousbergkaai 22 te 9000 Gent. Een deel van de collectie en Jan Hoet's archief is hier gedurende deze periode toegankelijk voor de wandelaars tussen 16u00 en 23u00. 

Walk Local - Win­kel­buurt Gent Cen­tral

In het historische hart van Gent is het heerlijk shoppen in autovrije winkelstraten, tussen imposante monumenten. De buurt van de Korenmarkt, Veldstraat en Langemunt is van oudsher dé winkelbuurt met vestigingen van grote en kleine winkelketens.

Walk Local - Win­kel­buurt Lin­ker­oe­ver

Deze charmante buurt, aan de linkeroever van de Leie, ademt een artistieke sfeer. Liefhebbers van curiosa, kunst en antiek komen hier beslist aan hun trekken. Net als in Parijs is deze buurt rond Ajuinlei, Jan Breydelstraat, Burgstraat en Onderbergen, de thuishaven van kunstscholen, galeries en de zondagse boekenmarkt.

Walk Local - Rond Sint-Jacobs

De buurt Rond Sint-Jacobs is een van de meest levendige buurten in de stad. ’s Nachts is het de habitat van studenten en feestvierders, overdag zijn de schattenjagers aan zet. In deze winkelbuurt met gezellige straten vind je originele mode, design en vintage.

Walk Local - Jan Hoet - Sint-Pie­ters

De stationsbuurt is niet alleen de hub van Gent, het is ook een verrassend winkelwalhalla en majestueus stadsdeel. Vanaf het Koningin Maria Hendrikaplein aan het station vertrekken brede lanen met klinkende namen: Koningin Elisabethlaan, Koning Albertlaan, Koningin Astridlaan,… Voel je een echte royal en kom winkelpuien langs prachtige art nouveau panden.

Walk Local - Jan Hoet - SoGo

SoGo is de grootste winkelbuurt in Gent met maar liefst 450 karaktervolle winkels! Hier vind je de vaste waarden, stijlvolle boetieks, eigenzinnige restaurants en speciaalzaken die al generaties lang bestaan. Met een knipoog naar het trendy SoHo in New York, is deze Gentse buurt een aanrader voor wie houdt van mode en cultuur.

Walk Local - Win­kel­buurt East Dis­trict

In het oosten van de stad vind je East District, de commerciële wijk rond Henegouwenstraat, Bennesteeg, Mageleinstraat en Volderstraat. Winkelwandelen langs vooral Belgische mode voor jong en ouder en watertanden langs zoete en hartige delicatessen!

Walk Local - Win­kel­buurt Côté Cul­tu­re

Op het Sint-Veerleplein geniet je naast het adembenemende zicht op de stadsburcht van Gentse streekgerechten met passende bieren. Dit is de ideale startplaats voor je shoppingavontuur doorheen Côté Culture. In deze historische buurt rond Oudburg, Kraanlei en Sleepstraat voel je het volkse karakter en de Gentse gastvrijheid.