Voor toeristische informatie kun je terecht in het infokantoor van Visit Gent.

De glazen constructie geeft uit op het oude poortgebouw aan het Sint-Veerleplein. Het glas zorgt voor een mooie integratie in het historische kader en nodigt uit tot een bezoek.

Pronkstuk van dit onthaalconcept is de centraal gepositioneerde multimediale datatafel. Je kunt er via een innovatieve aanraaktechnologie informatie opvragen over Gent, en in beperkte mate ook over de andere kunststeden en Oost-Vlaanderen. Ook voor mensen met een mobiele of visuele beperking wordt de informatie zo optimaal mogelijk ontsloten.

Het infokantoor is ook bereikbaar via het Appelbrugparkje, langs de aanlegsteiger van de Oude Vismijn. In het kader van dit project pakte kunstenaar Steve Locatelli de onderdoorgang aan: hij liet zich inspireren door het Werregarenstraatje, ook gekend als Graffittistraatje, en de Vismijn van weleer. 

Bereikbaarheid in het autovrije gebied.

Hou rekening met het Circulatieplan. 

In het Gentse circulatieplan ligt deze bestemming in het autovrije gebied.Je bereikt het vanop de ring (R40) via de sectoren “Coupure” of “Tolhuis”.

  • Je bereikt de sector “Coupure” vanop de ring (R40) via de toegangswegen Louis Pasteurlaan, Bernard Spaelaan of Nieuwewandeling. Daarna parkeer je in de ondergrondse parking “Sint-Michiels”.
  • Je bereikt de sector “Tolhuis” via de toegangswegen Keizer Karelstraat/Sint-Jacobsnieuwstraat, Dampoortstraat/Steendam, Tolhuislaan/Krommewal. Daarna parkeer je in de ondergrondse parking “Vrijdagmarkt”. 

Kom je met de wagen en wil je gebruik maken van de hotelparking? Spreek dit dan zeker op voorhand af met het hotel. Geef bij reservatie je nummerplaat door. Het hotel zorgt er dan voor dat je het autovrije gebied met de wagen binnen kan. Kom je met een huurwagen en wil je gebruik maken van de hotelparking? Laat dit weten aan het hotel als je reserveert en geef de nummerplaat van de huurauto door bij het inchecken. 

Praktische informatie