Gent laat zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad drukt. Het Lam Gods is immers zoveel meer dan louter een stukje werelderfgoed. Het is een levend icoon dat blijft fascineren en inspireren.

De nalatenschap van Van Eyck stroomt door de stad en generatie na generatie inspireert hij nieuwe meesters, die met grote trots in de kijker worden gezet. Al meer dan zeventig Gentse makers engageerden zich om een product of ontwerp te maken geïnspireerd op het Lam Gods. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen die net zoals Jan Van Eyck in de vijftiende eeuw met veel zorg, kennis en geduld het ambachtelijk meesterschap in leven houden.

De Van Eyck-makers beoefenen heel uiteenlopende ambachten, waardoor er een grote diversiteit aan unieke producten zal zijn: juwelen, hoeden, boeketten, bier, tapijten, sjaals, handtassen, keramiek, glaswerk… Het aanbod is enorm.

Hun exclusieve producten zijn te koop in de Lakenhalle onder het Belfort. De shop wordt uitgebaat in samenwerking met de Stadswinkel en Historische Huizen Gent. Naast een unieke conceptstore is de Lakenhalle ook het meetingpoint voor het themajaar OMG! Van Eyck was here. Zo is de locatie het startpunt van een aantal activiteiten en kunnen bezoekers er terecht voor info.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.