Gelegen in het historische hart van Gent biedt deze 18de-eeuwse trekschuit een unieke en exclusieve setting voor al je congresactiviteiten. Of het nu gaat om een conferentie, netwerkactiviteit, groepsuitstap of receptie, dit gereconstrueerd schip, is de perfecte locatie voor een onvergetelijke bijeenkomst.

 • 65 PAX
 • 3 meeting ruimtes

Vergaderen in drijvend erfgoed

De Gentse Barge was een platte trekschuit die in de 17de eeuw op het kanaal tussen Gent en Brugge voer. Voor zo’n 200 jaar verzekerde dit schip een vaste pendeldienst tussen beide steden. Dit historisch schip werd volledig gereconstrueerd en is nu dus beschikbaar voor je receptie, seminarie of conferentie. 

Met een vergaderopstelling voor maximaal 25 personen - voorzien van stroomaansluitingen, wifi, een projectiescherm en een geluidsinstallatie - biedt de Gentse Barge je alle faciliteiten voor een unieke bijeenkomst.  

Unieke belevenis 

Kies ervoor om na de vergadering het anker te lichten en te genieten van een ontspannen vaartocht door de pittoreske wateren van Gent. 

Praktische Informatie

 • Vaarmogelijkheden: 
  • De Barge vaart op alle binnenwateren, waaronder de Leie, de Schelde, het kanaal Gent-Terneuzen en het kanaal Gent-Oostende. Je maakt je keuze uit verschillende vaarroutes met verschillende duurtijden.  
 • Cateringopties: 
  • Keuze uit een breed scala aan cateringopties of enkel barservice. 
 • Bereikbaarheid: 
  • Doorgaans is het schip gelegen aan het Koophandelsplein, in het centrum van de stad. Hierdoor is de Barge makkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de wagen (ondergrondse parkings aanwezig in de buurt). Er zijn ook nog andere op- en afstapplaatsen mogelijk op aanvraag 
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.
Meeting ruimtes
Naam Theater
Klaslokaal
Cabaret
U-vorm
Raadzaal
Receptie
Banket
Walking dinner
Oppervlakte
Hoogte
Daglicht
Benedenruim
Oppervlakte : 50m²
Soort
PAX
10 20 20 65 34 65 50m²
Statenkamer
Oppervlakte : 16m²
Soort
PAX
10 10 10 16m²
Bovendek
Oppervlakte : 100m²
Soort
PAX
65 65 100m²

Contactinformatie Gentse Barge