Op zoek naar de gepaste locatie voor je congres? Welkom in Gent, de belangrijkste congresstad van Vlaanderen volgens de ICCA (International Congres and Convention Association). De stad heeft alle diensten en ondersteuning in huis voor een vlotte congresplanning en een feilloos verloop.

De helpende hand van GentCongres

Een congres organiseren is geen klein klusje. Om te helpen zet Stad Gent een onafhankelijk team experten klaar. GentCongres geeft onbevooroordeeld, volledig en gratis advies aan al wie een associatiecongres organiseert in de stad. Geen addertjes onder het gras in de vorm van lidmaatschappen of commissies. Als organisator mag je volledig en neutraal advies verwachten, in elke fase van de congresorganisatie. 

Gent als verbindende kennisstad

Waarom is Gent zo in trek als Vlaamse congresstad? De stad is gewoon een fenomenaal kenniscentrum. Het bulkt er van de universiteiten, hogescholen, research- en innovatiecentra allerhande. Het is een stad waar kennis kan ontspruiten en groeien, en waar die kennis ook gedeeld kan worden. Gent is ook een stad van voortrekkers, van mensen die hun nek durven uitsteken en op hun bek durven gaan. Omdat ze weten dat ze alleen zo verandering op gang kunnen brengen. En in Gent staat verbinding centraal: openstaan voor ieders standpunt. Zo kunnen nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan, die op hun beurt innovatie teweegbrengen.  

Ontvangst op het stadhuis

Elke stad kan zeggen dat congressen welkom zijn, maar Gent maakt dat ook hard. Op aanvraag organiseert de stad een officiële ontvangst van je congres op Gentse bodem. Bij de start van het congres worden de deelnemers dan opgewacht door de burgemeester of een van de schepenen in de mooiste zaal van het stadhuis, de Pacificatiezaal.  

Sitebezoek als voorsmaakje

Je kan dan wel lezen dat Gent de ideale congresstad is, je wil het als congresorganisator natuurlijk vooral zelf ervaren. Een voorbereidend bezoek aan de stad is een goed vertrekpunt voor de organisatie van je associatiecongres. Je leert Gent van naderbij kennen, kan potentiële congresvenues bezichtigen en snuift rustig de totaalsfeer in de stad op.  

Je las het al: Gent en GentCongres staan klaar om jouw congres te verwelkomen. Neem vrijblijvend contact op om Gent en de vernoemde diensten te ontdekken.  

Con­tac­teer ons vrij­blij­vend

Mail ons