Op zoek naar een city break die net dat beetje anders is, eentje op mensenmaat? Dan zit het charmante en eigenzinnige Gent je vast als een maatpak. Hier vind je alle praktische info over parkeren en het openbaar vervoer in Gent. Ontdek de gigavoordelige CityCard Gent waarmee je gewoon alle bezienswaardigheden in Gent bezoekt en gebruik maakt van het openbaar vervoer en nog veel meer, uniek in Europa. Hier lees je ook over ’t weer en nog veel meer, want in Gent, is ’t altijd goed weer. Lees. Kom af.

Gent, toegankelijke stad

Een toegankelijke stad voor iedereen

Inspi­ra­tie

Laat je inspireren door deze leuke lijstjes

Bereik­baar­heid tij­dens Gent­se Fees­ten

Tijdens de Gentse Feesten (19-28 juli) gelden er andere verkeers- en parkeerregels. Bekijk alle info hier vooraleer je vertrekt.

Bekijk hier de gewijzigde situatie

Rou­te­plan­ner De Lijn

Op zoek naar de makkelijkste route met het openbaar vervoer in Gent? Raadpleeg deze handige routeplanner om je reis uit te stippelen.

Raadpleeg de routeplanner

Gegidste rondleidingen

Zin om Gent ‘anders’ te verkennen? Boek een gids! Je kunt aansluiten bij een georganiseerde wandeling of op stap gaan met je privégids.

Wie? Wat? Waar?

Op het digitale stadsplan zie je in één oogopslag waar je o.a. monumenten restaurants, cafés evenementen en overnachtingsmogelijkheden kunt terugvinden.