Strek je zeebenen, vanop het water krijg je een charmant perspectief op Gent. Spring tijdens je city break in een bootje. Op de Gentse binnenwateren worden verschillende boottochten georganiseerd. Vaar naar het verleden. Dompel je onder in de Keizer Karelstad en ontdek verborgen plekjes.

“Schip ahoi!”

De onderstaande rederijen laten je gezellig deinen op de Gentse binnenwateren. De klassieke boottochten vinden dagelijks plaats. Voor themarondvaarten in groep contacteer je één van de rederijen vooraf. De kapitein aan boord gidst in verschillende talen. De Bootjes van Gent en Gent Watertoerist helpen je graag mee aan boord met een rolstoel (indien meerdere personen, graag een seintje vooraf).

De Gentse watertram, hop-on, hop-off

Van 1 april tot en met 1 november heeft Gent ook een watertram die in een lus rond de stad vaart. Spring aan boord aan 1 van de waterhaltes, gratis met de CityCard Gent.

Bootverhuur - zelf varen

Geen zin om aan te sluiten bij een gedeelde boottocht, én geen zin om het roer uit handen te geven? Huur dan een bootje zonder schipper voor jezelf of je gezelschap. Boek het schuitje van jouw keuze op voorhand en je bent zeker van een vaartuig. Je kan je gezelschap zelf door de Gentse binnenwateren loodsen of een stukje Leie afvaren als het wat chiller mag.

Met je eigen boot varen