Uniek in Europa, geen loze woorden. Beleef, proef en voel levendig Gent, verrassend voordelig. De CityCard Gent geeft je toegang tot alle topattracties in Gent, inclusief het openbaar vervoer tegen een rebelse minimumprijs. Kortom, met deze kaart in je hand hou je je portemonnee tijdens je hele citytrip gewoon op zak.

Maximum Gent tegen een minimumprijs

Zet je weekendje weg volledig naar je hand. De CityCard Gent is simpel en overzichtelijk in gebruik. Je krijgt een handig uitvouwbaar stadsplan en alle info over de CityCard-voordelen. Kies een kaart voor 48 uur of 72 uur. Deze voordeelkaart is een all-in belevenis in Gent. Je zou wel gek zijn om niet van dit unieke aanbod te genieten.

Een flinke dosis 'must sees'

De CityCard Gent geeft je gratis toegang tot alle Gentse bezienswaardigheden, monumenten en musea.

Uniek Gents vervoer

Met de CityCard Gent maak je gratis gebruik van (water)tram, bus, fiets en boot.

Tal van expo's

Ga gratis naar alle tijdelijke tentoonstellingen in de Gentse musea. 

Koop je CityCard Gent

48 u.     € 38.00

72 u.     € 44.00

Een maximum dosis ‘must sees’. Gent verwent!

  • De CityCard Gent geeft je tijdens je stedentrip gratis toegang tot alle Gentse bezienswaardigheden, monumenten en musea.
  • Ook alle tijdelijke tentoonstellingen in de Gentse musea bezoek je met deze CityCard Gent gratis.
  • Sluit gratis aan bij de instaprondleiding in de stadspaleizen Huis Arnold Vander Haegen en Hotel d’Hane Steenhuyse (enkel op vrijdag en in het weekend).
  • Gouden tip! Kindvriendelijk Gent heeft een zwak voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar. En dus is de toegang voor hen in de meeste musea gewoon gratis. Een CityCard biedt hen dus minder voordeel.
  • Rolstoelvriendelijk Gent. De musea, STAM, MSK, S.M.A.K. en Industriemuseum zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. En uiteraard, alle rolstoelbegeleiders bezoeken deze musea gewoon gratis.

Boek je acti­vi­teit in Gent

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het aantal bezoekers in bepaalde toeristische attracties beperkt en moet je op voorhand reserveren. Kies steeds voor de CityCard optie in de boekingsmodule van de toeristische attractie, zo hoef je geen extra kosten te betalen. Neem zowel je CityCard als je ticket mee bij je bezoek!  
Boek hier je tijdslot

Gratis Gents vervoer. Uniek, zot voordelig.  

Ontdek alle voordelen op een rij:

  • Met de CityCard Gent spring je gratis op en af alle trams en bussen van de historische Gentse binnenstad.
  • Wil je Gent verkennen vanop een stalen ros? Volg je neus, spring gewoon op en af de fiets. Voel de Gentse stadsvibes net zoals de eigenzinnige Gentse studenten en inwoners. De ideale manier om levendig Gent en haar mystieke steegjes te verkennen. Deze CityCard geeft je recht op 1 dag huur van een fietsDe waarborg van € 40 per fiets krijg je bij het inleveren en na controle van de fiets onmiddellijk terugbetaald.
  • Ben jij meer een waterrat? Verken zeker ook de Gentse binnenstad vanop het water. Jazeker, de CityCard biedt je ook 1 gegidste boottocht. Dompel je onder in de rijke en rebelse geschiedenis van Gent. Misschien het ideale startpunt van je citybreak.
  • Oh ja, met deze voordeelkaart spring je ook op en af de Gentse hop-on/hop-off watertram gedurende 1 dag.

Tal van expo's

Met de CityCard Gent ga je gratis naar alle tijdelijke tentoonstellingen in de Gentse musea. Van schilderkunst tot design en natuurkunde, in Gent vindt iedereen een expo naar zijn zin!  Bekijk alle deelnemende expo's hier. 

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen