Sportieve citytripper? Spring de fiets op om naar Gent te komen. Er zijn fietsroutes vanuit elke uithoek van ons land, die je ofwel op recreatieve ofwel op hoogst efficiënte wijze naar de Arteveldestad leiden. Alle tips voor een veilige en toffe rit vind je hier.

Fietsen én sightseeën

De fiets is een sportief en handig vervoersmiddel om op je bestemming te geraken. Wil je ook nog iets beleven tijdens je rit naar Gent? Plan dan je route met het knooppuntennetwerk, dat je langs de mooiste plekjes op de weg voert. Dat netwerk is niet alleen perfect bewegwijzerd, het leidt je ook langs rustige en veilige fietspaden. Je kan ook een uitgestippelde route volgen vanuit elke uithoek van Vlaanderen met de Icoonfietsroutes. Vertrek je vanuit een buurland? Dan pik je handig in via het netwerk van de EuroVelo Routes.

Hoe bereid je je fietstocht voor?
Eenvoudig: met de online fietsrouteplanner. Geef je startpunt in bij ‘plaats’ en stippel vervolgens je route uit door knooppunten aan te klikken. Dat doe je tot je je eindbestemming, in dit geval Gent, hebt bereikt. In de binnenstad zijn er twee knooppunten: knooppunt nr. 4 aan de Coupure en knooppunt nummer 31 aan Portus Ganda. Klaar? Download de route nu op je gps of smartphone, of druk hem af op papier.

Vlot en veilig Gentwaarts fietsen

Soms moet het gewoon vooruitgaan, natuurlijk. Dan wil je niet per se iets zien tijdens je fietstocht, maar wel op een vlotte en veilige manier op je bestemming geraken. Dankzij de Fietssnelwegen geraak je vlot en in een mum van tijd in de Gentse binnenstad. Met de hulp van het fietsplan van de stad Gent zoek je vervolgens een veilige weg uit voor je snelle fietsrit in de stad zelf. 

Praktische fietserstips

Fietsenparkings

In Gent aangekomen met je tweewieler? Stal je trouwe vriend dan in een van de publieke fietsparkings van de stad. Heeft je stalen ros een beetje tender loving care nodig? Begeef je dan naar een van de fietsherstelpunten in Gent, of zoek een locatie op waar je je banden kunt oppompen. Ook oplaadpunten voor je elektrische fiets vind je verspreid in de stad.

Fietsvriendelijke logies

Dat Gent van fietsers houdt, bewijst ook het mooie lijstje fietsvriendelijke logies in de stad. Dat zijn slaapplekken waar je bijvoorbeeld fietskaarten, een fietsenparking, een herstelkit enz. vindt. En zo’n overnachting geeft je meteen meer tijd om de vele kanten van Gent te ontdekken. Win win!

Ben je al in Gent en wil je meer tips over fietsen in de stad? Op de pagina ‘Fietsen in Gent’ vind je informatie over verhuurpunten, begeleide fietstochten, noem maar op.