De Gentse Gidsen bieden samen een aanbod voor groepen en individuelen aan. Klassieke stadsverkenning, boeiende themawandeling, ontspannend boottochtje, interessant museumbezoek,… Je kunt je eigen gids aanvragen of deelnemen aan een van de georganiseerde wandelingen. 

Aansluiten bij georganiseerde wandelingen

Je kunt aansluiten bij verschillende georganiseerde wandelingen.

De ‘Ghent History Tour’ neemt je mee door het historische centrum. In het weekend is een bezoek aan de kathedraal inbegrepen en op werkdagen bezoek je het stadhuis. Vertrekplaats: Infokantoor Visit Gent.

Specifiek voor groepen

De binnenstad in het algemeen of bepaalde gebouwen in het bijzonder... Ook voor groepen blijft geen enkel hoekje van Gent onontgonnen in de meer dan vijftig themawandelingen van de Gentse Gidsen. Een Keizer Karel-wandeling door het Prinsenhof, een rondrit in de haven of een zoektocht naar ‘De Vrouw in Gent’, het kan allemaal. De Gentse Gidsen paren kennis van de geschiedenis aan anekdotische vertelkunst. Boeiend en verrassend, de ultieme kennismaking met Gent, in het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans, Russisch en Portugees. Uitsluitend voor Nederlandstaligen (hoewel?) is er de unieke rondleiding in onevenaarbaar sappig Gentsch. Zonder ondertitels!

Reser­veer hier je gids

Reservatieformulier Gentse Gidsen

Een tram uit 1971! Een een oude pcc-tram werd volledig opgeknapt om groepen van 20 tot 60 personen op een originele manier in vervoering te brengen. In combinatie met een boottocht, een wandeling en een museumbezoek zorgt dit voor een uniek dagarrangement in twee mogelijke variëteiten. Uitsluitend te reserveren via Gent Watertoerist.

Marc Sleen zou dit jaar zijn honderdste verjaardag gevierd hebben. Zijn geesteskind Nero wordt dit jaar 75. Twee redenen voor de Gentse Gidsen om nieuwe wandelingen uit te werken: Marc Sleen 100 - Nero onsterfelijk! en Nerotische Wandeling in het Gent van Marc Sleen. Ga op stap met een gids en laat je onderdompelen in de wereld van Marc Sleen.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.