Wat te doen in Gent? Niemand kan die vraag met meer kunst en kunde beantwoorden dan een enthousiaste stadsgids. Laat je verrassen door de stad in het kielzog van een (privé)gids naar keuze.

Philippe from Ghent

Philippe is een rasechte Gentenaar die zijn passie voor de stad graag met anderen deelt. Hij neemt je mee op een van zijn stadswandelingen rond diverse thema’s en laat je speciale plekjes in de stad ontdekken. Kunstliefhebbers loodst hij met veel enthousiasme door de grote rijkdom aan kunst in de stad en in de talrijke musea. Philippe gidst je door de geschiedenis van Gent, haar architectuur, intriges, anekdotes en weetjes in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Je kan Philippe contacteren via Philippe from Ghent, philippegrulois700@gmail.com of +32 473 18 53 09

Philippe Grulois

Scapes

Gent – dat is niet alleen de historische stad, het is dé stad met een groot bruisend hart en een heerlijk joie de vivre! Deze unieke combinatie geeft het ritme van de Scapes wandelingen aan. Veerle neemt je mee op zoek naar aparte plekken en unieke verhalen. Ze is officiële stadsgids en gidst in het Nederlands, Engels, Frans en Spaans. Graag maatwerk? Dat kan! Interesse in architectuur en stadsontwikkeling? Deze thema’s zijn nu net haar specialiteit. Zin gekregen om te stappen?

Je kan Veerle contacteren via Scapes, veerlemanhaeve@gmail.com of +32 479 97 11 13

Scapes - Veerle Manhaeve

Valerie De Witte

Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is één van Valeries specialiteiten. Ze vertelt er alles over in een stadswandeling die je kan aanvullen met een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal om het meesterwerk zelf te bewonderen. In het Museum voor Schone Kunsten gidst ze je door de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen. Ze werkte op vraag van het museum enkele thematische rondleidingen uit. Je kunt met Valerie ook de Sint-Pietersabdij bezoeken. Ze neemt je mee door de eeuwenoude pandgangen en duikt met jou in de geschiedenis van deze benedictijnerabdij. Valerie gidst in het Nederlands, Engels of Italiaans.

Je kan Valerie contacteren via Valerie De Witte, valeriedewitte@hotmail.com of +32 495 47 55 29

Valerie De Witte

Guide for Ghent

Wens je een totaalbeleving in Gent? Dan ben je bij Guide for Ghent Anna aan het juiste adres. Ze is een officiële stadsgids en een onuitputtelijke bron van kennis over Gent en aanstekelijk enthousiasme. Haar geleide wandelingen duren ongeveer drie uur en worden gegeven in het Nederlands, het Engels of het Russisch. Er zijn zowel algemene stadswandelingen als themawandelingen: een avondwandeling door Gent, een stadswandeling over het Lam Gods, enz.

Je kan Anna contacteren via Guide for Ghent, info@guide-for-ghent.com of +32 474 84 28 03

Anna

Gids in Gent

Wandelen en ondertussen proeven van een rijke geschiedenis. Verwonderd worden door sporen uit een ver verleden of genieten van recente architectuur? Het kan allemaal in Gent! Wim Provoost (historicus) neemt je graag mee op één van zijn themawandelingen (Nederlands of Engels) waarbij je de keuze hebt uit 'hoogtepunten van Gent', 'Bekende gevels – nieuwe verhalen' of 'Van Eyck: Gent in 1432'. 

Je kan Wim contacteren via Gids in Gent, wim@gidsingent.be of +32 497 31 27 61 

Wim Provoost

Beer Secret

Als je zin hebt om bier te proeven op een unieke, uitgebreide manier, dan ben je bij Liselot van Beer Secret aan het juiste adres. Ze verrast je met een interactieve, lokaal gerichte proeverij. Je maakt kennis met een stevige mix van Belgische bieren en ontdekt de foodpairing met Belgische chocolaatjes of lokale delicatessen. Je leert er over de brouwerij, de geschiedenis en de populariteit van het bier. Verscheidene anekdotes versterken de beleving van het bierproeven en geven je een ervaring om nooit te vergeten. 

Je kan Liselot contacteren via Beer Secret, liselot@creatiefcaura.com of +32 472 60 47 46

Liselot

De Groene Kameel

De Groene Kameel organiseert wandelingen en fietstochten (Nederlands, Engels, Frans en Duits) door Gent rond verschillende thema’s. Gids Annelies De Waele is een geboren en getogen Gentenaar die haar passie voor de stad graag met anderen deelt. Een greep uit het aanbod: ‘Langs Gentse ramen & vensters’, ‘Kunstroute Gent’ en ‘Oude en Nieuwe Dokken – havenbuurtwandeling’. Verder kun je bij De Groene Kameel ook terecht voor een bezoek aan de Bijloke site of de Sint-Baafsabdij en Machariusbuurt.

Je kan Annelies contacteren via De Groene Kameel, Annelies@degroenekameel.be of +32 478 97 91 80

Annelies De Waele

Ben's Ghent

Benedikt ‘Ben’ Segaert van Ben’s Ghent biedt als officiële stadsgids gratis Engelstalige rondleidingen aan in Gent. Je ontdekt samen met hem de hoogtepunten tijdens een historische wandeling, je beleeft het magnifieke sfeerlicht tijdens een avondtocht vol nachtverhalen, of je maakt een verrassende street art wandeling. Kom je met een groepje vrienden, familie of collega’s naar Gent? Ben’s Ghent stelt arrangementen samen op jouw maat (zelfs met e-step!). Deze betalende rondleidingen kunnen in het Nederlands of Engels worden gereserveerd.

Je kan Ben contacteren via Ben's Ghent, info@bensghent.be of +32 486 32 72 92

Benedikt ‘Ben’ Segaert

Ghent Greets You

Ghent Greets You verzorgt gratis stadswandelingen op maat. Tijdens de wandeling leer je meer over de geschiedenis, architectuur, cultuur en gastronomie van de stad. Ghent Greets You gidst in het Nederlands, Frans, Engels, Spaans en Portugees.

Ghent Greets You kan je contacteren via Ghent Greets You of ghentgreetsyou@gmail.com of +32 472 88 29 68.

Dirk Van Nieuwenhuyze

Dirk is een enthousiaste gids die gespecialiseerd is in Nederlandstalige tours in Gent. Naast de klassieke stadsrondleiding met de hoogtepunten van Gent, biedt hij ook tal van themawandelingen aan. Dé Vlaamse Kunstroof, de diefstal van het paneel van de Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods, en de mogelijke vindplaatsen in Gent is het verrassende en aanstekelijke onderwerp van een van zijn wandelingen. Tijdens de topper “Oranje boven!”, ga je op zoek naar Nederlandse sporen in Gent.

Je kan Dirk contacteren via Dirk Van Nieuwenhuyze, info@stadsgidsgent.be of +32 474 20 39 45

De stadsverteller

Als echte stadsverteller neemt Marc jou mee op een verhalende tocht doorheen zijn geliefde stad Gent (in het Nederlands of Gents). Naast historische, muzikale en ludieke wandeltochten, komen ook donkere tijden uit het verleden aan bod. In zijn wandeling Over lepra, pest en cholera in Gent vertelt hij meer over hoe de Gentenaars in vroegere tijden omgingen met epidemieën. Bovenop de vele verhalende wandeltochten, biedt Marc ook een verhalende fietstocht aan die je buiten de historische kuip van Gent voert.

Marc kan je contacteren via MarcSymoens, marc@stadsverteller.gent of via +32 497 53 48 09

Zoekzantse

Start op de Vrijdagmarkt aan het standbeeld van Jacob van Artevelde, en eindigt in een gezellig typisch Gents café waar trappist en zelfgemaakte hapjes op je wachten. Gastheren zijn Pastoor en Nonnetje(s), gewapend met gitaar, accordeon, mondharmonica en een kar met drankjes en versnaperingen. Ze leiden je door het middeleeuwse ‘Ganté’ en vertellen, zingen en grappen over de anekdotes van de roemrijke geschiedenis. Deze wandeling is ideaal voor een teambuilding of een gezellige uitstap met vrienden of familie. 

Zoekzantse kan je contacteren via Zoekzantse, zoekzantse@gmail.com of via +32 484 50 08 50