Klik, klik. De Sint-Michielsbrug is dé plaats voor romantische zielen. Grabbel alvast naar je smartphone voor een reeks spectaculaire selfies. Want in welke richting je ook kijkt, hier ben je 360° omringd door de charmante schoonheid van Gent. Een extra, extra feeëriek uitzicht op het hart van Gent krijg je bij valavond als alle historische bezienswaardigheden ook nog eens prachtig verlicht zijn.

Kortom, op de Sint-Michielsbrug ontdek je waar de harten van alle Gentenaren en wereldburgers vol van zijn.

Pauze voor postkaartuitzichten, drie torens op een rij

Op de Sint-Michielsbrug beleef je tijdens je weekend in Gent een mindful moment. Sta hier even stil, geniet en kijk naar de postkaartuitzichten: de Gras- en de Korenlei met de Oude vismijn, in de verte het Gravensteen, de Sint-Michielskerk, de achterkant van het Pand en natuurlijk de 3 beroemde torens van Gent op één rij. Enkel vanop deze brug kan je ze in één uniek beeld vatten.

De Sint-Michielsbrug was vroeger een platte draaibrug, maar begin 20ste eeuw werd deze vervangen door de stenen boogbrug. Midden op de boog staat een mooie centrale lantaarn met een bronzen Sint-Michielsbeeld. Hou je fototoestel in aanslag!

Engel versus draak

Op de Sint-Michielsbrug kan je terecht voor mooie kiekjes, alsook voor een verwijzing naar het betere Bijbelverhaal. Op een van de lantaarnpalen zie je namelijk een bronzen beeld van aartsengel Michaël – Sint-Michiel voor de vrienden? –, met aan z’n voeten een kronkelende draak. In een van de spannendere stukjes van het Heilige Boek wordt verteld hoe Michaël een draak, bereden door een stel boze geesten, uit de hemel verjaagt.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.