Zin in een ontdekkingstocht met het hele gezin? De Draakje Fosfor-app is de ideale compagnon voor een wandelspeurtocht door de stad. Samen gaan jullie op zoek naar de bril van Draakje Fosfor en onderweg kom je toffe dingen over Gent te weten. Amusement, beweging en een streepje cultuur: een heerlijke combinatie toch?

3 km - 4000 stappen

Help jij Draakje Fosfor zoeken?

Ken je Draakje Fosfor? Die woont op de toren van het Belfort en is de stoere beschermengel van Gent. Vuurspuwen kan ie als de beste, voor zijn spullen zorgen vindt ie wat moeilijker. Met de Draakje Fosfor-app leggen jullie samen de laatste gevolgde route van het vriendelijke draakje af, op zoek naar zijn bril. Onderweg voeren jullie opdrachtjes uit en ontdek je Gentse weetjes. De speurtocht is gemaakt voor kinderen tussen 5 en 12 jaar oud, maar ook jongere bezoekertjes kunnen aan de slag met de hulp van een volwassene. Met de zoektocht ben je zo’n twee uur zoet. Vertrek zeker om 15 uur, zodat je voor 17 uur aan het eindpunt bent voor de ontknoping, met extra verrassing.

Tip: start je speurtocht met een volle batterij of neem een powerbank mee. Toch een lege batterij? Geniet van een oplaadpauze bij een van onze gezinsvriendelijke eet- en drinkadresjes

Down­load de app en ga speur­neu­zen

Wat moet je doen om je innerlijke detective los te laten? Niets meer dan de Draakje Fosfor-app installeren, je naar het startpunt van de tocht begeven en je ogen openhouden. Veel zoekplezier!

Download de app hier!

Hulp nodig tijdens de speurtocht? Bekijk hier veelgestelde vragen en antwoorden. Foutje ontdekt in de applicatie of gewoon dolenthousiast over de inhoud? Laat het ons weten!

Draakje Fosfor

Tussendoor even pauzeren?

In Gent vind je tal van kindvriendelijke eet- en drinkadresjes. Kies en geniet! 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.